Klopps virala uttalande får kritik – av författaren

”Han är dum i huvudet? Eller är han döv?”

Av:

Publicerad:

Jürgen Klopps svar på frågan om han var orolig över hur coronaviruset kan påverka Liverpool blev viralt och hyllades.

Men inte av alla.

Bland annat författaren och podcastprofilen Alex Schulman.

På en presskonferens i veckan fick Liverpools tränare Jürgen Klopp frågan om han var orolig för hur spridningen av coronaviruset kan påverka laget.

– Vad jag inte gillar i livet är att när det kommer till en väldigt allvarlig sak, så är en fotbollstränares åsikt viktigt. Det förstår jag inte. Jag förstår verkligen inte. Om jag frågade dig (reportern) så är du i exakt samma roll som mig. Så det är inte viktigt vad kända personer har att säga, sade han och fortsatte:

Jürgen Klopp.
Foto: AP
Jürgen Klopp.

”Förstår inte”

– Vi måste prata om saker på rätt sätt, inte med folk som jag som inte har kunskapen. Människor med rätt kunskap kommer prata om det och säga till människor att göra si och så och allt kommer att bli bra, eller inte. Men inte fotbollstränare. Det förstår jag inte.

Klopps svar blev viralt på sociala medier och hyllades på flera håll och kanter. Alla var dock inte lika imponerade. Bland annat tog författaren och podcastprofilen Alex Schulman till en rejäl skopa kritik på sociala medier mot Liverpooltränarens svar och hyllningarna som följde därefter.

Foto: TT
Alex Schulman.

”Arrogant alternativt korkad”

”Hyllningarna av Jürgen Klopps svar på en presskonferens är så jävla obegripliga. Reportern frågar ju tydligt om hans tankar kring viruset kan påverka hans lag och han svara med nån knäpp gallimatias om att han inte är någon auktoritet och att bara experter på viruset borde uttala sig om det. Han är dum i huvudet? Eller är han döv? Frågan gällde hur han tror LAGET påverkas. Och detta klipp blir nu viralt, denna idioti hyllas nu världen över. Han är alltså så arrogant alternativt korkad att han inte ens kan svara på en enkel fråga och för det får han nu dumhuvudenas kärlek. Sorgligt”, skriver han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.