Erlingmark: ”Det räcker inte att spela bra”

Av:

Publicerad:

GÖTEBORG. Sju matcher utan seger och bottenstriden närmar sig för IFK Göteborg.

– Det är naturligtvis inte bra, säger August Erlingmark.

I kväll väntar ödesmatch mot Östersund. 

Det tog 18 minuter, sedan hade Malmö FF genom två mål sett till att förstöra dagen för IFK Göteborg. Men det var inte första gången den här säsongen som de blåvita släpper in det första målet. I tio av totalt 15 matcher i sommar så har det skett.

– Det är svårt att vinna matcher om man släpper in två mål på fasta situationer på en kvart. Sen gör vi det ganska bra, men vi sätter oss själva i en svår situation. Vi är naiva och bjuder in dem, precis som i cupfinalen och bjuder dem på en massa fasta situationer. Och det är där vi vet att Malmö skapar chanser, säger August Erlingmark.

Göteborgs välvilja mot motståndarna har gjort att de nu spelat sju matcher i rad i serien utan att vinna. Den senaste segern kom via slutsekundsavgörandet mot AIK den 2 juli och bottenlagen närmar sig snabbt underifrån.

– Det är naturligtvis inte bra. Vi är i det läget att vi måste börja vinna matcher, det är vi medvetna om. Vi behöver få dit helheten i matcherna för att nå dit. Det räcker inte att spela bra, utan vi behöver göra jobbet på fasta och vara mer noggranna under de första minuterna av matcherna. Föst och främst gäller det att inte hamna i tidigt underläge.

Under de senaste matcherna har allt fler spelare klagat över att för många bollar slås bort i uppspelsfasen, vilket skapar målchanser för motståndarna. Jakob Johansson har varit inne på det, och efter Malmö-matchen (0-3) senast pratade även Erlingmark och Tobias Sana om det.

– Vi har ju en ambition att spela oss ur situationerna. Och det är klart, löser vi det så är vi ju fria. Så det är ett jäkla vägskäl, säger Erlingmark.

Men är ni för våghalsiga? Borde ni tänka om och inte försöka spela er ur situationen varje gång?

– Jag vet inte, jag gillar ambitionen att spela, men det gäller att vi ser över dem. Vi vet att om vi håller oss kvar i matcherna och det står lika länge, då ska det mycket till för att vi ska förlora. Jag tycker att vi har sett starkare ut än alla lag fysiskt. Kan vi vara noggranna i början av matcherna så kommer våra kvaliteter att visas när motståndarna tvingas försvara högre upp i planen. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.