Lagkaptenen till attack mot Jimmy Thelin

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Kevin Stuhr Ellegaard, 36, erbjuds inget nytt kontrakt med Elfsborg.

Nu går målvakten till stenhård attack mot klubbchefen Stefan Andreasson och tränaren Jimmy Thelin. 

– Jimmy är rädd för starka personligheter, säger lagkaptenen till BT. 

Kevin Stuhr Ellegaard spelade inte Elfsborgs bortamöte med AFC Eskilstuna under måndagen. Anledningen uppgavs vara magsjuka, men nu avslöjar målvakten att han inte mådde bra, varken fysiskt eller psykiskt, efter att han i fredags fått beskedet att kontraktet med Elfsborg inte förlängs.

Enligt målvakten ska han ha fått ett kontraktsförslag i somras, men det drogs senare tillbaka efter att tränaren Jimmy Thelin blivit osäker. Nu riktar lagkaptenen stark kritik mot tränaren och sportchefen Stefan Andreasson. 

– När jag går in till Jimmy dagen därpå och undrar vad fan det är frågan om svarar han att Stefan och styrelsen beslutat att man inte förhandlar eller skriver några nya avtal före den 1 september. Du hör ju, det är så mycket skitsnack i den här klubben att man inte vet vad man ska tro. Inte bland spelarna, det är en grym grupp. Men jag är så trött på att Stefan inte kör med raka rör, och inte är ärlig. Så här behandlar man inte folk. Det hade varit helt okej om man sagt i januari, eller ända fram i april, vad man hade för planer, men så här? Samtidigt vet jag ju att jag inte är den förste, hur kommer det sig att så många spelarprofiler tidigare lämnat klubben i besvikelse?, säger han till BT.

Foto: BILDBYRÅN

”Blir bara förbannad”

Stuhr Ellegaard tror att beslutet grundar sig i hur han är som person och inte i klubbens ekonomi. 

– Det kan Jimmy snacka om, skylla på den framtida budgeten. Men då kunde man väl erbjuda mig ytterligare ett avtal, ett sämre, sett från mitt håll. Jag älskar den här staden, sponsorer, supportrar, livet här, men det här är under bältet. Jag blir bara förbannad. Men Jimmy är rädd för starka personligheter, så är det bara, säger han.

Thelin och Andreasson har en annan bild av situationen.

– Man önskar att ge Kevin ett fint avsked, men det här beslutet är grundat på sport och ekonomi, och att det finns ett avtal att förhålla sig till, säger Andreasson till till BT.

Thelin om påståendet att han är rädd för starka personligheter:

– Det får stå för Kevin. Han har varit en bra kapten hela vägen, men den typen av saker kommenterar vi inte i media.

Elfsborg, som just nu ligger nia i allsvenskan, möter Malmö FF i nästa match. Om Stuhr Ellegaard spelar då verkar högst osäkert.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.