AIK-spelarna som kan lämna: ”Hoppas på en bra lösning”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre nyckelspelare kan lämna AIK vid årsskiftet.

Henok Goitom, Tarik Elyounoussi och Anton Saletrós manar ändå till lugn.

– Visst skulle det vara roligt att spela även nästa år, säger Goitom.

En ombyggnation av spelartruppen är vad som väntar för AIK. Sportchef Björn Wesström har tidigare flaggat för att föryngra truppen som har en snittålder på 28,5 år, enligt Transfermarkt.

Nu återstår endast en tävlingsmatch, mot Enskede i Svenska cupen nästa vecka. Därefter väntar en oviss framtid för några nyckelspelare.

Henok Goitom, 35, Tarik Elyounoussi 31 och Anton Saletrós, 23, kan alla lämna Gnaget vid årsskiftet då deras kontrakt löper ut.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

– Nu har vi en viktig match som väntar i cupen, och som vi måste vinna. Sedan ska vi sätta oss ner och prata. Vi måste utvärdera hela säsongen och saker och ting bör förändras. Sen får vi se, säger Elyounoussi.

”Inte slut än”

För Henok Goitom finns en del frågetecken. Men han medger att han det skulle ”vara roligt med en fortsättning i klubben”.

– Det är precis om man jobbar på ett företag ute i vanliga arbetslivet. Det är alltid två som måste komma överens och jag hoppas att vi hittar en bra lösning, säger lagkaptenen.

Anton Saletrós:

– Jag har faktiskt inte börjat tänka på det än. Vår säsong är inte slut än och vi sa tidigare att efter säsongen ska vi sätta oss ner och diskutera.

Laddar Live Upplevelse
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.