Östers Stefan Karlsson stängs av efter strupgreppet

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Han tog struptag på J-Södras Moustafa Zeidan.

Nu stängs Östers Stefan Karlsson av i två matcher, meddelar SvFF:s disciplinnämnd.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Det var den 19 september som Smålandslagen Jönköpings Södra och Öster möttes i ett hett derby i superettan (Vinst för J-Södra med 4–1).

En duell mellan J-Södras Moustafa Zeidan och Östers Stefan Karlsson resulterar i att Karlsson väljer att ta struptag på Zeidan.

Spekulerade i längre avstängning

Rött kort för Karlsson och i Dplays matchsändning spekulerade förra Fifa-domaren Jonas Eriksson kring en eventuell avstängning för Österförsvararen.

Något det också blir.

Svenska Fotbollförbundets (SvFF) disciplinnämnd meddelar nu att Karlsson stängs av mellan den 2 och 15 oktober, vilket är det samma som två matcher. Karlsson var såklart också avstängd under Östers senaste match (Vinst 2–1 mot Brage) efter det röda kortet.

Stängs av två matcher

"Efter att ha tagit del av anmälan, yttrande samt matchvideon konstaterar Disciplinnämnden att det inträffade ska bestraffas med ytterligare avstängning utöver den automatiska matchen. Avstängningstiden motsvarar två matchers avstängning utöver den automatiska matchen", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Karlsson får däremot vara med och spela kvällens match i svenska cupen mot Landskrona, då avstängningen alltså gäller först från 2 oktober.

Degerfors och Halmstad har gjort ett litet ryck i superettantabellen, men där bakom befinner sig både J-Södra och Öster, på en tredje respektive fjärde plats med 20 av 30 omgångar spelade.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.