Goitom frälste AIK i måstematchen

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

En av fyra avklarade.

Nu behöver AIK ta tre raka – om SM-guldet ska försvaras.

– Vi måste vinna alla matcher som är kvar. Vi behöver nio poäng från Falkenberg, Malmö och Sundsvall, säger matchhjälten Henok Goitom.

Det var ett offensivt, aktivt och engagerat AIK som tog sig an Örebro på Friends Arena. Spelet höll kanske inte högsta kvalitet under 90 minuter, men intentionerna fanns där och efteråt var både spelare och tränare nöjda med prestationen.

Lagkaptenen Henok Goitom bjöd på två högklassiga avslut som Oscar Jansson i Örebro inte hade en suck på. I början av den andra halvleken nickskarvade han in Sebastian Larsson precisa inlägg efter att ett tamt ÖSK misslyckats med att komma ut i press.

Två klassavslut

I slutminuterna flög inbytte Karol Mets fram längs vänsterkanten och lyfte in ett inlägg från kortlinjen som hamnade framför näsan på Goitom. Anfallaren tvekade inte och tryckte in 2–0 med ett stenhårt volleyavslut.

– Det kändes skönt. Säsongen har varit okej men hade kunnat vara ännu bättre om jag gjort fler poäng. Nu ökade jag min egen poängproduktion samtidigt som det ledde till en seger. Det var skönt ur båda perspektiven.

Rikard Norling var glad över att AIK kunde följa upp en okej insats borta mot Elfsborg med en övertygande sådan mot Örebro. Mycket tack vare Henok Goitom.

– Henok gör två mål och är skillnaden för oss, men många gör väldigt bra insatser. Ta bara Karol Mets inhopp.

”Vi måste vinna alla matcherna”

Vinsten var helt avgörande för ett guldjagande AIK. Gnaget tog sig upp på en delad tredjeplats i och med segern och Henok Goitom menar att trepoängarna måste fortsätta trilla in om guldchanserna ska anses vara realistiska.

– Vi måste vinna alla matcher som är kvar. Förra året kunde vi kryssa här och där i slutet av säsongen och kalkylera lite. Det finns inte längre. VI måste nog vinna alla matcher, säger han.

Spelschemat framöver: Falkenberg borta, Malmö FF borta och Sundsvall hemma.

– Vi måste få med oss nio poäng från de här tre matcherna.

Henok Goitom satte 1–0 mot Örebro.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Henok Goitom satte 1–0 mot Örebro.
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.