Fem AIK-spelare kan missa matchen

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Robert Lundström, Rasmus Lindkvist, Oscar Linnér, Per Karlsson och Nabil Bahoui.

Alla kan missa matchen mot Falkenberg.

– Det är inte avskrivna, men... säger tränare Rikard Norling.

Skadekris i AIK?

Det är kanske att ta i just nu, men det kan definitivt bli en skadekris. För när laget tränade under onsdagens saknades flera viktiga spelare. Oscar Linnér höll till i gymmet, Rasmus Lindkvist var hemma sjuk och trion Per Karlsson, Nabil Bahoui och Robert Lundström höll sid vid sidan av laget och körde mer försiktig rehabiliterande träning. Exakt vilka skador det rör sig om har AIK som policy att inte specificera.

– Rasmus är hemma sjuk och Oscar fick vara i gymmet. De andra tre fick vara vid sidan. Det är ett upplägg där vi ska maximera deras möjligheter att vara tillgängliga i helgen. Ingen är borträknad men jag hade hellre sett att de var i full kollektiv träning, säger Rikard Norling.

Ett glädjebesked

Han kan långt ifrån garantera att de är redo att spela mot Falkenberg.

– Det kan jag inte svara på. Men de är inte avskrivna. Men det är av fysiska anledningar de inte kan träna med resten av laget.

Mitt i all skadeproblematik kunde Norling lämna ett positivt besked. Enoch Kofi Adu, som klev av träningen i måndags efter en smäll mot knät, åkte inte på någon allvarlig skada.

– Han tränade för fullt.

”Vi har jävligt bra målvakter”

Bortamatchen mot Falkenberg spelas på söndag och AIK måste ta tre poäng för att fortsatt ha chans på guldet.

PL-meriterade Adam Bogdan tränar vidare med AIK. Norling gillar vad han sett, men slår samtidigt fast:

– Det är en bra målvakt, men vi kan konstatera att vi redan har jävligt bra målvakter under kontrakt. Det krävs något alldeles extra (av en provspelare). Men det är Björn som ansvarar för det beslutet.

LÄS VIDARE

Laddar Tabell
Publicerad: