Norge vill behålla Lagerbäck: ”Upp till honom”

Av:

Publicerad:

Lars Lagerbäcks kontrakt som norsk förbundskapten går ut nästa sommar.

Norge hoppas dock få behålla sin svensk längre än så.

– Det är ingen hemlighet att vi hoppas han fortsätter, säger Norska fotbollsförbundets ordförande Terje Svendsen till Nettavisen.

Lars Lagerbäck, 71, har varit förbundskapten för Norges landslag sedan 2017 och har ett kontrakt som sträcker sig över ett potentiellt EM-slutspel nästa sommar (2020).

Nu bekräftar Norge att de gärna vill se en förlängning av det kontraktet.

– Vi har en dialog med Lars och pratar med honom. Vi diskuterar självfallet framtiden, och det är ingen hemlighet att vi hoppas han fortsätter, säger Terje Svendsen, ordförande i norska fotbollsförbundet, till Nettavisen.

– Denna höst är det många kvalmatcher, så vi har inte haft några riktiga förhandlingar, men vi har sagt att vi bör ha förhandlat färdigt vid årsskiftet. Det är egentligen väldigt mycket upp till Lars själv var han tänker och vill.

”Känns osannolikt”

Vad vill Lars själv då?

I somras hintade den svenske förbundskaptenen i alla fall om att han inte ser en förlängning av kontraktet som aktuell.

– Även om jag trivs bra skulle jag bli oerhört överraskad om jag fortsätter efter nästa sommar. Jag måste titta mig i spegeln och inse att jag börjar bli ganska gammal. Jag stänger inga dörrar, men det känns osannolikt att jag fortsätter, sade Lagerbäck då till Nettavisen.

LÄS VIDARE

Publicerad: