”Kan vara förbundskapten livet ut”

Av:

Publicerad:

Janne Anderssons arbetsuppgifter blir allt färre i spåren av coronakrisen.

Men suget efter att vara förbundskapten verkar bara växa sig starkare under tiden.

– Jag är inte främmande för att vara förbundskapten livet ut, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

Janne Andersson
Foto: TT
Janne Andersson

Janne Andersson ägnar dagarna och att analyser tillsammans med assisterande förbundskapten Peter Wettergren och analytikern Christoffer Bernspång och samtal med svenska landslagsspelare i olika grader av isolering.

I stället för EM nästan arbetsbrist.

– Jag vaknar varje dag och hoppas att det är en mardröm: ”Så här kan det väl inte vara?”, säger han i en längre intervju med DN om livet under coronakrisen.

Han har inte varit sjuk men säger att hans psykiska mående har fått sig en törn.

– Hustrun, hon sliter nog med mig. Jag hade byggt upp så mycket till den här första samlingen inför EM och så blir det bara att luften går ur. Jag mår inte dåligt, man ska inte jämföra med sjukdomar, men man får sina ups-and-downs, eftersom det är en sån enorm tomhet, säger han.

Men det är inte så att suget för att jobba på allvar i sin roll som förbundskapten minskat. Snarare tvärtom. Kontraktets slutdatum 2022 behöver inte betyda att han satt punkt i svenska landslaget – om han får bestämma.

– Jag har ett jobb jag trivs fantastiskt bra med och ser inte slutet. Det kanske är så att vi kan förlänga. Jag är inte främmande för att vara förbundskapten livet ut, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE