IFK Göteborg tog tre poäng

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN

STOCKHOLM-GÖTEBORG. IFK Göteborgs hemmafacit har varit sämst i hela allsvenskan.

Men mot Varberg tog laget tre livsviktiga poäng.

– Klart att folk mår bättre nu, säger målskytten August Erlingmark.

IFK Göteborg är i desperat behov av poäng för att undvika bottenstriden. Mot Varberg kom andra segern på hemmaplan den här säsongen.

August Erlingmark fick stå helt fri på en hörna i den 39:e minuten och nickade in 1-0 på en inövad variant med en utåtskruvad serve av Tobias Sana.

– Vi står och somnar till vid två fasta situationer. Det är en fantastisk nick av Erlingmark, träffar han hundra försök till tror jag inte att han gör fler. Den satt där den skulle och jag var väldigt besviken på vår insats både sett till grunder i försvarsspel och löpmeter, säger Varbergs tränare Joakim Persson.

– ”Agges” mål betyder jättemycket för matchen och vår del, säger Roland Nilsson. ”Agge” sätter den tio av tio… (skratt) nä men ett fantastiskt bra mål var det, kontrar Roland Nilsson.

August Erlingmark var nöjd och ödmjuk efter matchen när han skulle bemöta antalet han sannolikt skulle sätta på hundra försök.

– Hälften kanske… Nä, kanske två av tio. Den är svår men inte så jäkla svår. Det är lättare att attackera bollen, sen blev träffen bra, säger August Erlingmark.

Var du förvånad över att du fick komma så ren?

– Lite kanske… Det är dumt av Jocke att ge mig det utrymmet... (skratt).

”Förstår inte var målet står”

Varbergstränaren Joakim Persson var inte alls nöjd med sitt lags insats i den första halvleken och gjorde hela fyra byten i paus.

– Fyra byten i halvlek ger effekt. Problemet är att IFK kan spela på resultatet, säger Persson.

”Fläckfri insats”

Bytena gav Varberg viss energi och bortalaget skapade en del kvitteringschanser. Den bästa hade inhoppande Robin Tranberg i den 64:e minuten men Giannis Anestis stod för en bra räddning.

Närmare än så kom aldrig Varberg och Blåvitt fick med sig tre poäng.

– Det är fantastiskt. Vi gör en underbar insats defensivt, helt fläckfri i princip. Offensivt finns det lite mer att hämta. Tre pinnar är tre pinnar och det är precis det vi behöver, säger Pontus Wernbloom till Dplay.

August Erlingmark pekar på Roland Nilssons ändringar i försvarsspelet vilket innebär att laget hållit nollan i tre av fyra matcher.

Resultat ger spelarna tid att andas.

– Nu känner vi en trygghet i att vårt sätt att spela fungerar. Nu gäller det att få dit detaljer så vi kan bli ännu bättre offensivt. Men klart folk mår bättre nu, man kommer att må bra de här två veckorna. Men vi är medvetna om att det är långt i från över.

Hur har du mått de senaste veckorna?

– Inte alls lika bra. Man försöker tänka på andra grejer, men det här är det sista man tänker på när man går och lägger sig och det första man tänker på när man vaknar.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.