Vill betala 85 miljoner för 18 månader

Uppgifter: Bolognas erbjudande till Zlatan Ibrahimovic

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Italienska Bologna FC påstår att Zlatan Ibrahimovic överväger att spela för klubben för att hjälpa cancersjuke tränaren Sinisa Mihajlovic.

Nu skriver Gazzetta dello Sport hur affären ska finansieras.

Totalkostnaden beräknas till 85 miljoner kronor för 18 månader.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med La Galaxy löper ut i december och samtidigt som amerikanerna är säkra på att de ska kunna övertyga svensken att stanna fortsätter spekulationerna om en comeback i Serie A.

I veckan blev ryktena också konkreta när Bologna bekräftade att de förhandlar med 38-åringen. Det som kanske gör den osannolika övergången möjlig är Zlatans nära relation med cancersjuke tränaren Sinisa Mihajlovic.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

– Zlatan överväger vårt erbjudande för att han vill hjälpa honom. Vi försöker få det att hända. Det skulle vara fantastiskt. Låt oss se..., sa klubbens ordförande Walter Sabatini nyligen.

85 miljoner för 18 månader

Men hur ska en klubb som Bologna ha råd med Zlatan Ibrahimovic? Det tror sig Gazzetta dello Sport ha svaret på.

Enligt tidningen, vars uppgifter återges av Fotbollskanalen, ska ett kontrakt på 18 månader finansieras genom tre intäktskällor. Omkring 32 miljoner kronor räknar klubben med att dra in på ökad marknads- och biljettförsäljning, 22 miljoner vardera skjuter presidenten Joey Saputo och sponsorn Macron till och de sista 11 miljonerna kommer från en försäljning av anfallaren Mattia Destro.

Totalt drygt 85 miljoner kronor. Zlatans beslut väntas enligt tidningen komma i mitten av december.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.