Borgmästarens vändning – litar på supportrarna

Fick kritik av Liverpool

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Jurgen Klopp.
Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN
Jurgen Klopp.

Liverpools borgmästare Joe Anderson var orolig för att supportrar inte skulle respektera social distansering vid en återstart av Premier League.

Något som kritiserades av klubben.

Nu – med lite mer än en vecka kvar till match – är han av en annan åsikt.

Liverpool har en överlägsen ledning på 25 poäng och supportrarna går mer eller mindre bara och väntar på att få fira ligatiteln.

Men trots att publik inte tillåts på matcherna har stadens borgmästare Joe Anderson uttryckt sin oro för att supportrarna skulle samlas i för stora grupper utanför arenorna och bryta mot den sociala distanseringen – framför allt vid en ligatitel.

Liverpool kritiserade Andersons uttalanden och menade att supportergrupper hade försäkrat klubben att inte bryta mot några regler.

”Klopp har varit tydlig”

21 juni är det dags för den första matchen i staden efter coronauppehållet när Everton och Liverpool ska göra upp i ett hett derby där Liverpool kan komma att säkra titeln.

Men trots matchens förutsättningar är borgmästare Anderson inte längre lika orolig.

– Vi har haft möjligheten att prata med supportrar, och klubbarna har gjort sin del spridit och till supportrarna att de måste hålla sig borta. Båda klubbarna har varit tydliga. Jurgen Klopp har varit tydlig, säger Anderson till The Athletic.

Oklart var derbyt spelas

Det är ännu oklart var matchen ska spelas. Men Everton står som hemmalag och Anderson anser att den borde spelas på lagets hemmaarena, Goodison Park, och inte på neutral mark.

– Jag har inga invändningar mot att matcherna spelas på klubbarnas hemmaarenor, både när det gäller derbyt på Goodison eller Liverpools matcher på Anfield, säger han.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN
Fans med munskydd utanför Anfield i våras.
Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN

PODD Så funkar det när Allsvenskan drar igång igen

På söndag, den 14:e juni så är det dags för allsvenskan att dra igång igen. Hur ska fotbollen kunna rulla igång utan att smittspridningen ökar igen - och kommer de allsvenska klubbarna klara av en säsong där publikintäkterna försvinner?

Det reder vi ut i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.