Superettan-målvakten slutar på grund av depression

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Mjällby-målvakten Jesper Johansson tog timeout i juni.

Nu slutar 25-åringen på grund av psykisk ohälsa.

– Mitt nästa steg nu är att jag ska kunna komma ner på Strandvallen igen och titta på fotboll, vilket jag saknar men just nu har svårt att hantera.

Mjällby är på väg att skrälla rejält i superettan där man just nu ligger på direktuppflyttningsplats till allsvenskan.

Men för målvakten Jesper Johansson, 25, har säsongen varit en mardröm. En ständigt eskalerande prestationsångest förknippade till fotbollen gjorde att målvakten till slut tog en timeout i juni.

”Trots olika insatser växte känslan sig starkare vilket till slut gjorde situationen ohållbar och det var då han valde att ta en timeout. Sedan dess har Jesper haft en mycket tuff tid där all tillgänglig expertis har varit inkopplad för att ge honom det stöd som han behövt.”, skriver klubben på sin hemsida.

”Viktigt att vara öppen och ärlig”

Diagnosen blev sekundär depression och för att bli bättre i sitt mående har nu tidigare U21-landslagsmannen bestämt att han slutar som fotbollsspelare.

– Jag vill tacka alla spelare, ledare och supportrar som har varit med under alla mina år som spelare i föreningen. Många minnen har genom åren skapats som jag för alltid kommer bära med mig. Mjällby AIF kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta och min förhoppning är att jag, när jag är mogen för det, kan ha en annan roll inom föreningen på något sätt. Mitt nästa steg nu är att jag ska kunna komma ner på Strandvallen igen och titta på fotboll, vilket jag saknar men just nu har svårt att hantera, säger Jesper Johansson och fortsätter:

– För mig är det viktigt att vara öppen och ärlig eftersom det hjälper mig mycket i mitt arbete med att må bättre. Många mår dåligt där ute och jag kanske kan inspirera någon att våga kliva fram för att på så sätt må bättre - vi är inte mer än människor, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE