Astoris familj bryter tystnaden: ”Tack alla”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Det har gått två månader sedan Fiorentinas lagkapten Davide Astori tragiskt avled i sömnen, 31 år gammal.
Nu bryter familjen tystnaden efter tragedin.
Vi vill säga tack personligen till alla som stöttat oss, men ni är så många att det vore omöjligt”, skriver de i ett uttalande.

Det var den 4 mars som Fiorentinas lagkapten, landslagsspelaren Davide Astori hittades död på sitt hotellrum, 31 år gammal.

– Det mesta tyder på att Davide dog av naturliga orsaker, troligen på grund av ett hjärtstillestånd, sa utredaren Antonio De Nicolo.

Astori har hyllats över hela fotbollsvärlden efter sin bortgång och kondoleanserna har strömmat in till spelarens nära och kära, som har valt att hålla en låg profil.

”Precis som han var”

Nu bryter familjen tystnaden.

I ett uttalande publicerat i bland annat Gazzetta dello Sport tackar Astoris partner Francesca och parets dotter Vittoria för allt stöd.

Tack. Det är ett ord som är enkelt men unikt, precis som Davide var. Vi vill säga tack personligen till alla er som har varit nära oss ända sedan det oväntade hände den 4 mars, men ni är så många att det vore omöjligt”, skriver familjen, och fortsätter:

Därför är det så, som Davide skulle ha gjort det med ett stort leende och en stor kram, att vi tackar er alla från våra hjärtan”.

Döpt om efter Astori

Astori har sörjts av en hel fotbollsvärld efter sin död och över 7 000 Fiorentina-supportrar närvarade när italienaren begravdes i Florens i mars.

Fiorentina har också valt att döpa om sin träningsanläggning efter mittbacken.

– Han är i våra tankar dessa dagar och jag har gråtit många gånger. Han kommer förevigt finnas i våra hjärtan, sa landslagskollegan Giorgio Chiellini inför begravningen.

1 av 3 | Foto: Maurizio Degl'Innocenti / TT / NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE