Klubben köps av 22-årig miljardär

Blir en av engelsk fotbolls rikaste

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Kyril Louis-Dreyfus.
Foto: BERTRAND LANGLOIS / TT NYHETSBYRÅN
Kyril Louis-Dreyfus.

Sunderland harvar i League One.

Nu ska den klassiska klubben räddas – av en 22-åring.

Kyril Louis-Dreyfus går in som ny ägare, uppger The Guardian.

Säsongen 2016/17 åkte Sunderland ur Premier League för första gången på tio år. Ett nederlag som följdes upp av ett praktfiasko då de även trillade ur Championship och flyttades ner till League One (motsvarande svenska division 1).

Krisen gick att följa i Netflix-succén ”Sunderland 'Til I die”, som blev omåttligt populär bland fotbollsfanatiker runtom i världen.

Nysatsningar har gjorts, men än i dag harvar den klassiska klubben i tredjeligan. I skrivande stund ligger de sexa i tabellen efter elva spelade omgångar.

Värd 2 miljarder

Men nu kommer nyheter som lär få fansen att börja känna hopp igen. Enligt The Guardian har den nuvarande ägaren Stewart Donald gått med på att sälja klubben till ett konsortium som styrs av 22-årige Kyril Louis-Dreyfus – son till förre Olympique de Marseille-ägaren Robert Louis-Dreyfus.

Robert, som dog i leukemi 2009, var förutom ägare av Marseille även vd för skojätten Adidas.

Foto: Mark Runnacles / Getty Images Europe
Stadium of Light i Sunderland.

Kyril Louis-Dreyfus väntas gå in som ny majoritetsägare och ta över 60 procent av Sunderlands aktier. Enligt uppgift har han en förvaltningsfond som är värd mer än 2 miljarder dollar (drygt 17 miljarder kronor).

Blir en av de rikaste

Sunderland Echo uppger att övertagandet, om det går i lås, skulle göra Sunderland till engelsk fotbolls 13:e rikaste klubb.

Men det är oklart hur står påverkan det skulle ha i League One, där klubbarna sedan tidigare kommit överens om ett lönetak som innebär att klubbarnas totala lönekostnader för spelartruppen får uppgå till max 2,5 miljoner pund (cirka 28,5 miljoner kronor).

”Men det kan bli vitalt om Sunderland börjar klättra i seriesystemet”‚ skriver Sunderland Echo.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.