Lagkapten – och störst EM-chans

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

DOHA. Han är redan lagkapten i Djurgården.

I kväll får Marcus Danielson äran att leta Sverige mot Moldavien.

– Jag kommer göra allt för att komma med till EM, säger mittbacken.

Redan när Janne Andersson tog ut truppen till januariturnén var han tydlig. Alexander Fransson och Muamer Tankovic har chansen, men att det just nu är det Marcus Danielson som är närmast att knipa en EM-plats.

– Marcus Danielson var inne och startade i en tävlingsmatch och gjorde det bra nyligen. Han har gjort det jävligt bra (överlag). Som läget är nu är Mackan den som varit närmast (EM-truppen), sa Andersson i december.

Dominant i Qatar

Efter att par dagars träningar i Qatar står det klart att Janne Anderssons förtroende för Danielson inte minskat. Mittbacken har varit dominant under passen och nu står det klart att han blir lagkapten i kvällens match mot Moldavien.

Danielson var i höstas en nykomling i landslagssammanhang men säger till Sportbladet att han har en ny roll under den här samlingen.

– Det är annorlunda nu jämfört med i det ”riktiga” landslaget. Jag har ju varit med lite tidigare och får ta mer ansvar. Jag ska ställa krav på alla runt omkring och visa vägen.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Vill visa upp sig för Janne

Janne har tidigare sagt att du är den spelare som är närmast EM-truppen. Hur ser du på det?

– Det är förstås bra och kul att han tycker det. Jag ser det här som en jättebra möjlighet för mig att visa upp mig ännu mer för honom och de andra i ledningen. Jag vill visa att jag är en bra spelare som vill med till EM. Kul att jag finns med i tankarna.

Själv känner han sig bra nog för EM-truppen.

– Jag har känt att jag klarat nivån när jag varit med i landslaget. Men det är en väldigt tuff konkurrens, såklart. Det är många bra mittbackar så det viktigaste för mig är att vara skadefri och spela många matcher i Djurgården. Då får vi se vad som händer. Jag kommer göra allt för att komma med till EM.

Matchen startar klockan 18 och sänds i Sportkanalen

Publicerad:

LÄS VIDARE