Skadekris i IFK Göteborg inför derbyt

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg har skadekris inför derbyt med BK Häcken.

Nzuzi Toko missar matchen och Robin Söder, Lasse Vibe samt Hosam Aiesh är osäkra.

– Skulle det vara match i dag skulle ingen av dem spela, säger tränaren Poya Asbaghi.

IFK Göteborg har knappt hämtat sig efter den tunga förlusten mot AIK i veckan (0–1). Sviterna från matchen är både mentala men också fysiska.

Anfallaren Robin Söder tvingades kliva av efter en smäll på ena knät efter en halvlek och omskolade högerbacken Nzuzi Toko spelade med en svullen fot.

– Han hade en svullnad på foten redan inför matchen mot AIK och det är klart att efter 90 minuter där blev svullnaden större och det handlar i hans fall om den hinner lägga sig till i morgon, säger Poya Asbaghi.

Ingen av dem tränade fotboll dagen före mötet med BK Häcken och när tränaren under lördag eftermiddag presenterade derbytruppen fanns Tokos namn inte med.

Även anfallaren Lasse Vibe höll till inne på gymmet under lördag förmiddag.

– Han spelade 90 minuter mot Sirius och fick kliva in efter en halvlek mot AIK för Robin (Söder). Där vi hade hoppats på att kunna ha vilat honom mer, säger IFK-tränaren.

”Ingen är helt utesluten”

Lägg därtill att Hosam Aiesh tvingades avbryta lördagens träning ute på plan med en sliten kropp och känning i baksida lår. Han spelade mot AIK efter en tids sjukdom.

– Det var för belastningen och en mindre känning i baksida lår. Känner han så i morgon spelar han inte, säger IFK-tränaren.

Ett dygn återstår och Poya Asbaghi hoppas på bättring, men är medveten om att flera av de ovan nämnda spelarna kommer att missa matchen.

– Det finns inget scenario att alla kan spela, inte ens ett scenario att två av dom kan komma till start. Ingen är helt utesluten, men vi måste jämföra spelare med varandra och se vilka som är mest fräscha. Kan bara någon av dom starta är det bra, säger Asbahi.

Det kan bli aktuellt med beslut sent inpå avspark.

Klart är att André Calisir är avstängd och Sebastian Eriksson kliver in och tar platsen som mittback.

–  Vi har har den tunnaste truppen och det är ingen hemlighet. Vi spelar den tredje matchen på en vecka och det är nu de visar sig som mest när man har en bred trupp. Det är klart att vi har många spelare som hade behövt vila, men som ändå kommer att behöva spela matchen, säger IFK:s tränare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.