Både revansch och hämnd för Malmö

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Han sänkte förre lagkompisen Sören Rieks i cupfinalen.

I returen i allsvenskan var det August Erlingmark som åkte på en ful smäll från Anders Christiansen.

– Jag tog bollen av Sören, det känns lipigt att hämnas på en spelare som tar bollen, säger Blåvittmittfältaren. 

Det blev blåvit seger i cupen, och en tung match för den i göteborgska supporterkretsar så avskydde Sören Rieks. August Erlingmark gav honom ett rejält köttsår på foten efter en närkamp och dansken tvingades byta tidigt.

I ”returmötet” i allsvenskan var det ”tack för senast” för Erlingmark. Inte från Rieks, som var kvar i Malmö med en tilltygad fot. Utan från Malmökaptenen Anders Christiansen som kastade sig in sent i en närkamp och körde över foten på Göteborgsmittfältaren.

– Den tacklingen är rätt ful. Men jag vet inte om det var en hämnd. Det hade säkert kunna hända oavsett situationen. Och i duellen med Sören så tar jag ju bollen, den kan man inte snacka om att den var ful på något sätt. Så jag vet inte om man ska hämnas på en spelare som lyckas ta bollen? Det känns lipigt, säger Erlingmark.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Christiansen fick gult kort av domaren Mohammed Al-Hakim, och var väl inte helt nöjd med det.

– Domaren tog sikte på mig, första gången jag kommer lite sent så får jag så klart gult kort. De har två andra tacklingar, utan något. Men det är så det är. Jag ska inte prata om domaren, de kan som vi spelare göra bra och mindre bra insatser. Och där var det väl mindre bra. 

Det var inte en hälsning från Sören Rieks då?

– Haha, nä. Jag försökte bara gå på bollen. 

I och med segern tog Malmö i alla fall tillfälligt över serieledningen. 

– Men man vinner inte allsvenskan efter 12 omgångar, det gör man efter 30. Det viktigaste för oss är att vi vinner, vi har fem segrar i rad nu. Fortsätter vi så här så vinner vi allsvenskan.

Och ni sätter lite press på Norrköping nu?

– Ja, så klart bra med lite press. Och att tysta dem lite. Det är ett tråkigt svar, men det viktigaste är att ta en match i taget och hitta segerspåret. Det tycker jag att vi har gjort nu. Nu fick vi inte titeln i torsdags, nu vill vi ha den i december. 

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.