”Real och Barça gör upp om Liverpool-duon”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av:

Publicerad:

LONDON. Spanska giganter vänder blicken mot Merseyside, Tammy Abraham utesluter inte landslagsbyte och så lite otrevlig David Luiz-statistik.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

HELGENS SNACKIS

Jamie Redknapp, med flera tyckare, menar att kronan flyttades från Manchester City till Liverpool i helgen. Då är det väl på sin plats att det dyker upp lite sillyrykten från Spanien. Enligt AS ska, inte så oväntat, Real Madrid och Barcelona nu vilja ha klubbens nyckelfigurer: Virgil van Dijk respektive Jürgen Klopp. Än så länge har tysken inte sagt någonting som indikerar att han skulle vilja flytta, och båda sitter på långa kontrakt. Men vem vet...

Foto: Rui Vieira / TT

HELGENS CITAT

”Det var alla i England som höjde mig till skyarna. Sen, under den första säsongen, fick jag bara höra ’Fraud Guardiola’, ’Fraudiola’... Därefter gjorde spelarna att jag höjdes till skyn, och nu säger folk att jag är en bra manager. Så det ligger på dem inte mig” – Vi förstår väl ungefär vad Pep Guardiola är ute efter här men noterbart är att han länge har nekat till att han läser tidningar eller rubriker. Så är uppenbarligen inte fallet.

HELGENS LUIZ

David Luiz orsakade tre straffar under sina 160 matcher för Chelsea. I Arsenal har han redan hunnit orsaka två. Otrevlig statistik för både honom och resten av laget som släppte till hela 31 målchanser mot Watford.

HELGENS LANDSLAGSRYKTE

Chelseas samtliga elva mål har gjorts av engelsmän under 21 år från den egna akademin. Det handlar om Fikayo Tomori, Mason Mount och givetvis Tammy Arbaham. Den sistnämnde, som även har nigerianska rötter, har nu gjort sju mål i ligan, inklusive ett hattrick mot Wolves. Han stänger inte dörren för ett eventuellt landslagsbyte: ”Man kan aldrig säga aldrig”, menade Arbaham efter helgens seger. Kanske är det bara en väl vald strategi för att Gareth Southgate ska plocka upp telefonen och ringa.

HELGENS PUKKI

Teemu Pukki är den sjätte spelaren att göra sex eller fler mål under sina fem första Premier League-matcher. Finländaren följde upp succén under lördagen genom att bidra till den minst sagt skrällartade segern mot Manchester City. Endast Sergio Agüero, Micky Quinn, Diego Costa, Jürgen Klinsmann och Fabrizio Ravanelli har lyckats med samma glada statistik. En argentinare, en engelsman, en spanjor, en tysk, en italienare... och så en finländare!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.