Falkenberg tog livlinan – Östersund närmare strecket

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Kirill Pogrebnyak nickade in en hörna.

Och vips var Falkenberg – i högsta grad – med i kampen om att undvika kval.

Östersund? De är nu i högsta grad inblandade i samma kamp.

Det tätnar till i den allsvenska bottenstriden.

Detta tack vare Falkenbergs 1–0-seger hemma mot Östersund under lördagen.

I en match som handlade mycket mer om kamp än skönlir (för att citera Falkenbergsspelaren Karl Söderströms halvtidsintervju i C More) så fick bara publiken se ett mål.

Andra målet för ryssen

Det var dock ett mål som majoriteten av åskådarna hade anledning att fira.

Söderströms hörna i minut 11 nådde Kirill Pogrebnyak, som pricksäkert nickade dit 1–0 för de gulklädda. Det var ryssens andra mål i allsvenskan.

I den andra halvleken hade Falkenberg en rad möjligheter att också utöka ledningen, men Aly Keita i ÖFK-målet stod för en rad fina parader.

Två poäng skiljer

Framåt å andra sidan var det inte lika fint för Östersund – må så vara att Hampus Nilsson tvingades till en superräddning på en Tom Pettersson-nick med knappa kvarten kvar.

– Vi har haft svårt att göra mål hela säsongen, konstaterar Simon Kroon till C More efter en av två mållösa ÖFK-halvlekar för dagen på västkusten.

Resultatet innebär att Falkenberg, som befinner sig på kvalplatsen i tabellen, nu bara är två poäng bakom Östersund. Helsingborg är två poäng upp, men med en match mindre spelad. Kalmar, som kryssade hemma mot Häcken, är tre poäng från Falkenberg och kvalstrecket.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad: