”Verkar inte kunna handsregeln överhuvudtaget”

Djurgårdens besvikelse efter straff och se kvittering

Av:

Publicerad:

Djurgården tappade segern mot IFK Göteborg i slutminuterna. 

Efter matchen var besvikelsen stor hos de regerande mästarna.

– Det är för dåligt tyvärr, säger Jesper Karlström. 

Ilskan var stor i Djurgården efter att IFK Göteborg fått en straff i den första halvleken. Bollen tog på Jacob Une Larssons arm och domaren Kristoffer Karlsson blåste direkt. 
– Handsregeln är det ingen som kan, Kristoffer Karlsson verkar inte kunna den överhuvudtaget. Det är inte straff, säger tränaren Kim Bergstrand

Une Larsson var heller inte helt överens med domaren.

– Den är ganska hård, men sådant är livet. Den tar på armen, det är ingenting att diskutera. Men jag tycker inte att den är ute och flaxar. Jag kan inte alla tolkningar av handsregeln så jag kanske får sticka hem och läsa på lite.

Vad fick du för förklaring (av domaren)? 

 Han menade på att den hindrade bollbanan och därför skulle vara gult kort också.

”Irriterad och arg”

Djurgården reste sig dock efter straffen och kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken. Kvitteringen kom efter att Erik Berg fått stå helt fri och nicka in 1-1. Inhopparen Curtis Edwards kunde sedan ge Djurgården ledningen.

De regerande mästarna såg länge ut att få med sig tre poäng, men i den 87:e minuten kvitterade Alexander Farnerud. 

– Vi släpper in 2-2 i slutet och då är man såklart irriterad och arg. Det är sådant som händer, men det är för dåligt tyvärr. Det är en långboll, skarv och inlägg, det är för billigt. Vi brukar vara bra på att stänga matcherna, men i dag gick det inte, säger Jesper Karlström som inte tycker att resultatet var speciellt rättvist.

– Jag tror inte att de hade en målchans på hela matchen, hade de en enda? Förutom 2-2-målet kan jag inte minnas en enda chans. Men de är duktiga på att hålla bollen. Sedan får de en straff som jag inte ens orkar kommentera. Vi går ut i andra och visar jävligt bra moral och det känns som att vi har bra koll, så det är synd.

”Är pluspoäng”

Blåvitts 1-0-målskytt Tobias Sana tycker dock att 2-2 speglar matchen.

– Det är ingen supermatch, men vi krigar. Jag tycker inte att någon av lagen skapar mycket chanser, så det är rättvis, säger straffskytten och förklarade sin målgest.

– Förra målet var till min dotter så jag hade lovat min tjej, det var till henne. Hon heter Nina så det är pluspoäng, du vet. 

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.