Schelin om rollerna i VM: Jag ser inte det som några problem

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

BÅSTAD. Lotta Schelin fick ett kärt mottagande av landslagsvännerna i Båstad.

Under VM kommer den före detta stjärnanfallaren delvis finnas med i verksamheten kring landslaget samtidigt som hon ska fungera som expert i TV 4.

– Jag ser inte det som några problem. Jag ingår inte i landslagsledningen, säger Lotta Schelin.

Under den soldränkta träningen i Båstad dök ett bekant ansikte upp. Välmående gravida Lotta Schelin ställde sig vid sidan av planen och följde spelarnas ansträngningar.

Efteråt blev det rena rama kramkalaset.

Lotta Schelin, som tvingades sluta i landslaget på grund av sin svåra nackskada, delar efter alla år i blågult många fina minnen med flera av spelarna i landslaget. Nu delar de hennes glädje för att hon mår bättre och för det lilla livet som växer i hennes mage.

Lotta Schelin och hustrun Rebecca (som jobbar i VM-staben) väntar sitt första barn till sommaren.

När VM-truppen presenterades förra veckan berättade landslagschefen Marika Domanski Lyfors om staben kring laget. När ledarna var presenterade kompletterade hon med informationen kring den förra landslagsstjärnan.

– Just det, det var ju en sak till. Lotta Schelin kommer att finnas med oss under VM, säger Domanski Lyfors.

Informationen följdes upp av tidningen Expressen som skrev om Lotta Schelins dubbla roller under VM.

Foto: Stefan Holm

Lotta Schelin har tagit del av det som skrevs. 

– Jag såg att det skrevs om det och tyckte det var lite tråkig och jag blev väldigt förvånad. Det är inte så att jag antagit en roll, säger hon.

Både hon och Marika Domanski Lyfors påpekar nu att Lotta Schelin inte ingår i den svenska ledarstaben.

– Jag är inte med i ledarstaben, jag ska inte vara med på genomgångar. Hon (Marika) ville ha med mig som ambassadör, om det var så att jag kunde tänka mig det så länge jag orkar och det fungerar. Och självklart om det är så att kan bidra med något, säger Lotta Schelin och fortsätter:

– Jag ska ner i två veckor och vi kommer att ses några gånger och så finns jag där om det är något. Jag kommer inte att vara med på några taktiska genomgångar och har inga arbetsuppgifter. Då tycker jag inte att det är så mycket att orda om säger Lotta Schelin.

Foto: Stefan Holm

Hon reser till Frankrike med vänner och betalar resan med egna pengar. Under besöket kommer hon att agera gästexpert i TV4.

– Jag är inte kontrakterad av TV 4. Jag ställer upp och är gästexpert. Vi har tre matcher inbokade som jag ska vara med på. Det gör jag för att jag tycker det är skitkul att  bidra. Jag kommer att bedöma matchen utifrån hur den ser ut, säger hon.

Hon kan till viss del förstå att det utifrån kan ha uppfattas som dubbla roller eftersom beskrivningen av vilken funktion hon ska fylla för landslaget inte varit solklar.

– Jag förstår vad du menar för till och med tjejerna undrar om jag ska vara med alla dagar. Men nej det ska jag ju inte.

Hon är inte orolig för sin trovärdighet som gästexpert.

– Det ser inte någon anledning till att jag behöver begränsa mig. Jag vill inte förminska min roll kring laget, men det är inte mer än så, säger hon.

Marika Domanski Lyfors ser inte heller några problem med att Lotta Schelin enda dagen dyker upp på spelarhotellet för att nästa sitta och kommentera Sveriges match i tv.

– Det har Lotta och jag diskuterat. Är det någon jag skulle sätta i den rollen är det Lotta. Hon har en sådan integritet, säger landslagschefen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.