Kalmar kan inte vinna hemma

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Isak Magnusson (mitten) under mötet med Varberg.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Isak Magnusson (mitten) under mötet med Varberg.

Borta sådär.

Hemma sämst.

Kalmar FF har nu tio raka allsvenska matcher utan vinst på sin egen arena.

Hemma mot Varberg tappade Kalmar FF 1–0-ledning till likaläge. 1–1 gör att Kalmar nu inte har en vinst i någon av sina tio senaste hemmamatcher, bara en trepoängare i år och det var mot Helsingborg i hemmapremiären.

– De går för tre poäng, vi är bara här för att förstöra, säger Varbergs Astrit Selmani till Dplay.

I bottenmötet med Varberg spräckte de nollan i inledningen av andra halvlek. Där Isak Magnusson blev målskytt för andra matchen i rad, backen Douglas Bergqvist skickade en långboll som Filip Sachpekidis bröstade ner tänkt för sig själv. Men Magnusson kom mellan och med mer fart, sprang igenom Varbergförsvaret och placerade säkert in 1–0. Hans femte mål för säsongen.

Kalldusch

Namnen och lagkamraten Isak Jansson hade sedan två bra lägen för att utöka. Ett skott som rullade tätt intill stolpen, och sedan fick han ett friläge efter för lös hemåtnick. Men i avslutsögonblicket missade han bollen och föll i gräset efter duell med målvakten Stojan Lukic.

– Jag fick en för lång touch när jag började närma mig målvakten. Sedan rörde han inte bollen, han tog ju mig. Jag tycker det är solklar straff. Samtidigt ska jag göra det hundra gånger bättre i förstaläget, sätta dit den direkt, säger han till Barometern.

Två poäng upp till strecket

I stället kvitterade Varberg efter dryga timmens spel. Inlägg mot högerkanten nådde Gustaf Norlin. Och hans låga inspel nådde Jon Birkfeldt som stod fri när han bredsidade in 1–1.

Det oavgjorda resultatet gör att nästjumbon Kalmar nu har två poäng upp till såväl kvalplats som säker allsvensk mark.

– Vi har inte spelat så konsekvent i år som vi vill. Vi måste behålla standarden vi hade mot IFK (Göteborg, där Kalmar i omgången innan vann med 2–1) i hela matchen. Då tar vi poäng, då klarar vi oss. Det är jag säker på, säger Kalmars målvakt Ole Söderberg till Dplay.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.