Lisa Dahlkvist: Det är ju så vidrigt

Av:

Publicerad:
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Du får kontrakt för elva månader – och inte en krona för december.

Nu ryter Lisa Dahlkvist till mot fulspelet som vissa damallsvenska klubbar sysslar med.

– Det är ju så vidrigt, säger hon i podcasten Frisken och Dala.

Det är Fotbollskanalen som först uppmärksammade Umeåspelarens ilskna utläggning i podcasten Frisken och Dala.

– Om man tittar från en spelares sida så kanske man har bytt klubb och kommer ny och vill testa på i ett år. Då kanske man bara vill ha ettårskontrakt. Då anser ju klubben att man kan spara in en månad i december och tänka att man ändå inte har några träningar då. Det är något som jag tycker är orimligt, säger Lisa Dahlkvist.

Mittfältaren har gjort 134 landskamper och driver podden ihop med Johanna Frisk som vann fyra SM-guld under sin aktiva tid.

Hade inget avtal i december

Dahlkvist har varit proffs i Norge och Frankrike, men också tillhört flera av de största svenska klubbarna. Tidigare hade hon med sin pappa under förhandlingarna och deras krav var alltid att kontrakten skulle skrivas på tolv månader per år.

En konsekvens av de förkortade avtalen märks just nu, när Rosengård och Göteborg måste förlänga ett par avtal med en månad för att säkra att få med hela truppen till Champions League-spel i december.

– Klubbarna måste ha någon typ av medmänskligt ansvar och förstå att det här inte är okej att skapa den här stressen på grund av pengarna, säger hon i podden och ger ett skräckexempel från sin egen karriär:

– I något lag som jag har varit i så har man haft avtal som slutar i november och som har uppehåll i december och börjar gälla i januari igen, men ändå skickar man träningsprogram för vad spelarna ska göra i december, och det är ju så vidrigt. Det är så oschysst.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.