Drömmer om att se F1 med Michael Schumacher

Jean Todt berättar om besöken hos familjen i Schweiz

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Luca Bruno / TT NYHETSBYRÅN
Jean Todt

F1-ikonen Michael Schumacher följer sporten på TV.

Men FIA:s chef och Schumis nära vän, Jean Todt, drömmer om mer än så.

– Jag hoppas att vi en dag kan se ett GP på plats, säger han.

De har snart gått sex år sedan Michael Schumacher skadade sig svårt när han åkte skidor i de franska alperna. Sedan dess har han vårdats för sina skador, först på sjukhus och de senaste åren hemma i sitt hus i Schweiz.

Hur illa skadad han är är det ingen utanför familjen och den närmsta kretsen som vet.

Och i den kretsen ingår FIA:s president Jean Todt, tidigare stallchef hos Ferrari.

– Det finns inga nyheter vid sidan av att Michael kämpar varje dag, säger Todt till den italienska tidningen La Repubblica.

– Vi måste alla följa honom i den kampen, stötta hans fru Corinna som är fantastisk och bryr sig om både honom och barnen. Vi måste måste hjälpa dem och respektera deras önskemål.

”Har sagt sanningen”

Jean Todt som var Michael Schumachers chef under de framgångsrika åren hos Ferrari har en nära kontakt med familjen, han pratar ofta med Corinna, besöker familjen i hemmet i Schweiz och har sett F1 på TV tillsammans med den sjufaldige världsmästaren. Bland annat såg de Brasiliens GP 2018 tillsammans.

– Jag har sagt sanningen, jag ser F1-lopp tillsammans med honom på TV och jag hoppas att vi en dag kan se ett GP på plats, säger Todt.

– Michael är en av motorsportens legendarer, det är inte konstigt att folk önskar honom en god bättring och att de vill veta hur han mår. Men det är familjens som bestämmer vad som ska vara offentligt.

Respekterar familjens vilja

Todt respekterar familjens vilja att inte prata om privatlivet eller hans hälsotillstånd, på samma sätt som Schumacher höll sin familj utanför rampljuset när han tävlade.

– Vi vet att han var inblandad i en olycka, att den har påverkat honom och det är privat, säger Todt till den italienska tidningen.

– Jag har läst helt otroliga saker om den behandling som han sägs genomgå och det är aldrig de som vet någonting som pratar. Det är alltid de som inte vet någonting som pratar.

Det enda familjen har berättat är att Michael Schumacher fortfarande kämpar med sviterna efter skidolyckan som inträffade den 29 december 2013.

Publicerad:

LÄS VIDARE