Latifi förlorade på poäng i tungviktsdebuten

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Ilir Latifi pressade stjärnan Derrick Lewis i natt.

Men ändå vann ”The Black beast” på poäng.

– Helt ärligt, domarna borde skämmas, sa en upprörd UFC-kommentator efteråt.

Det var ingen lätt uppgift Latifi hade tagit sig an på UFC 247 i Houston. Han hade dels tagit klivet upp till tungviktsklassen, och dels accepterat en match mot Derrick Lewis som före nattens match vunnit 18 av sina 22 matcher på knockout.

Rosengårdsuppväxte Latifis styrka ligger i brottningen, och det skulle dröja tills andra ronden av tre innan han skulle få ner Lewis på mattan. Om första ronden dominerades av Lewis fick svensken ett övertag i andra och inför tredje stod matchen och vägde.

Latifi har 7 segrar på 13 matcher i UFC .
Foto: Michael Wyke / TT NYHETSBYRÅN
Latifi har 7 segrar på 13 matcher i UFC .
Foto: Michael Wyke / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Michael Wyke / TT NYHETSBYRÅN

Där fick Latifi ner Lewis igen, men dömdes strax upp på grund av passivitet.

”Helt ärligt”

Matchen gick tiden ut och alla tre domare hade Lewis som segrare (29-28, 29-28, 29-28). Lewis fick armen höjd i skyn, kramade om svensken och blev sedan segerintervjuad i oktagonen – där han avslöjade hur uppladdningen varit för honom veckan före matchen.

– Det var väldigt viktigt för mig att få fightas här i Houston, det är därför jag har rökt gräs 24–7 (hela tiden) under veckan, säger Lewis.

Att han vann mot Latifi var ett beslut som UFC-kommentatorn Dominick Cruz inte höll med om.

– Jag älskar Derrick Lewis lika mycket som vem som helst, jag tycker det var fantastiskt att han gav allt. Men helt ärligt, om domarna hör det här så tycker jag de borde skämmas över hur de dömer dessa matcher. Latifi ledde siffermässigt och hade tre nedtagningar, sade Cruz.

Tredje raka

Även Lewis, som går under smeknamnet ”The Black beast”, hyllade svenskens kämpainsats efteråt.

– Den killen har verkligen en haka, sa han.

Det var svenskens tredje raka förlust. Efter att ha besegrats av Volkan Özdemir, Schweiz, och Corey Anderson, USA, i lätt tungvikt beslutade Latifi att kliva upp en viktklass.

Och vid samma gala, i Latifis tidigare viktklass lätt tungvikt, behöll Jon Jones sitt mästarbälte, han var pressad av Dominick Reyes men vann efter fem ronder efter ett enhälligt domslut.

Foto: Michael Wyke / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Michael Wyke / TT

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN