De hetaste kandidaterna till Bragdguldet

✔️ Charlotte Kalla ✔️ Herrlandslaget ✔️ Armand Duplantis ✔️ Hanna Öberg ✔️ Pernilla Lindberg

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

I morgon delar Svenska Dagbladet ut sitt pris Bragdguldet – det 94:e i ordningen.

En av kandidaterna som det pratats mest om på förhand är skidskytten Hanna Öberg, 23, som gick från relativt okänd till OS-guldmedaljör i OS i Pyeongchang.

– Det är superhäftigt, att jag kanske är en av kandidaterna. Alla sådana här större priser är superhäftiga, säger hon till TT.

Charlotte Kalla.
Foto: Ulf Palm/TT
Charlotte Kalla.

Få visste vem Hanna Öberg var innan hon presenterade sig ordentligt under vinterns OS i sydkoreanska Pyeongchang.

Utöver två medaljer, ett individuellt guld och ett stafettsilver, charmade hon de svenska fansen med sin genuina glädje och utstrålning.

– Man har ju förstått det efteråt. Folk har ju berättat för en hur det var under den tiden hemma och att det var väldigt speciellt, säger Öberg och fortsätter:

– Det är egentligen det man vill göra med sitt idrottande. Att kunna beröra. Jag har själv när jag var liten kollat på idrott och tyckt att det varit superhäftigt, säger hon.

Blågult också aktuella

Nu är Öberg en av de stora favoriterna till att vinna Svenska Dagbladets bragdguld. Någonting hon själv tycker är fantastiskt.

– Det är superhäftigt, att jag kanske är en av kandidaterna. Alla sådana här större priser är superhäftiga och det är sådant som jag har kollat på och sett upp till de som fått dem när jag var liten. Så bara att vara i spekulationerna känns jättehäftigt, säger hon.

Samtidigt finns det givetvis flera heta kandidater till priset (som delas ut i morgon klockan 13.00). Här är listan över favoriterna, som publicerats inför prisceremonin:

Publicerad: