Mike Tyson och Badou Jack fajtas på samma gala

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Det vankas boxningsfest i Los Angeles den 28 november.

Mike Tyson mot Roy Jones Jr, och svenske Badou Jack mot Blake McKernan.

– Världens mest mytomspunna fighter gör comeback, samtidigt som Sveriges i särklass bästa boxare är tillbaka i ringen säger Per Nunstedt, sportchef för NENT Group Sverige, som sänder galan exklusivt på Viaplay.

Mike Tyson, 54, la boxningshandskarna på hyllan 2005 men efter månader av stenhård träning är han nu i sitt livs form(?)

I en uppvisningsmatch ska amerikanen nu göra comeback i ringen, mot landsmannen Roy Jones Jr, 51.

Viaplay sänder galan exklusivt, där också svenska stjärnan Badou Jack, 37, går sin första fajt på ett år.

– Det är en sensationell mix av då- och nutid när världens mest mytomspunna fighter gör comeback, samtidigt som Sveriges i särklass bästa boxare är tillbaka i ringen, säger Per Nunstedt, sportchef för NENT Group Sverige, i ett pressmeddelande.

”Kan inte räkna med att domaren skyddar mig”

Det är den 28 november i Staples Center i Los Angeles som boxningsgalan äger rum, och även om matchen Tyson-Jones ”bara” är en uppvisningsmatch är det ändå dit allas blickar riktas.

Foto: Czarek Sokolowski / TT NYHETSBYRÅN

Efter år av mer ohälsosamt leverne har Tyson legat i hårdträning, och kanske är 54-åringen i sitt livs form.

– Mike Tyson har varit generös med att delat kortare träningsvideos och bilder där han uppenbarligen visar form och explosivitet. Det är just ovissheten kring hela eventet som också är triggern för boxningspubliken, säger Nunstedt.

Även motståndaren, Roy Jones Jr, har imponerande meriter. Under sin karriär blev han bland annat världsmästare i fem olika viktklasser. Och Jones tar fajten mot Tyson på fullaste allvar.

– Jag måste vara i form, hur ska jag annars försvara mig om han släpper sina bomber? Jag kan inte räkna med att domaren ska skydda mig, har han tidigare sagt till brittiska Sky Sports.

Svenskt inslag på galan

Även svenska världsstjärnan Badou Jack ska fajtas på galan. Mot Blake McKernan går Jack sin första match på närmare ett år.

– Jag är redo att visa min motståndare att jag är på en helt annan nivå än honom. Jag dedikerar matchen till min stiftelse och alla flyktingbarn, säger Jack.

Som uppladdning inför de båda fajterna kommer Viaplay och TV10 sända en boxningsstudio där galan snackas upp med hjälp av gäster, reportage och analyser.

Foto: Frank Gunn / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE