Publicerad:

Efter kollapsen – Mladenovic kritiserar motståndaren

”Tyvärr kommer hon spela vidare, men inte jag”

Av:

Publicerad:

Kristina Mladenovic slog en vinnande stoppboll och tog första set.

Trodde hon.

Men efter att hon blivit bortdömd tappade hon allt – och förlorade med 5–7, 3–6.

– Jag kan inte förstå hur domaren kunde missa det där, säger fransyskan efter matchen.

Kristina Mladenovic.
Foto: Michel Euler / TT NYHETSBYRÅN
Kristina Mladenovic.

I US Opens singelturnering stod Kristina Mladenovic, 27 för en av historiens största kollapser. Bara dagar senare kastades hon också ut ur dubbelturneringen.

Nu har även Franska Öppna dragit igång, och mot tyskan Laura Siegemund, 32, gick Mladenovic fram till en klar 5–1-ledning i första set, och skaffade sig också setboll.

Bortdömd i Franska Öppna

En stoppbollsduell mellan de båda spelarna följde, där Mladenovic till slut kunde avgöra – dock samtidigt som hon gled in i nätet.

Otillåtet, och poängen till Siegemund.

Problemet var att poängen borde varit över innan fransyskan touchade nätet.

På reprisbilderna syns det tydligt hur bollen studsar två(!) gånger på Siegemunds sida. Poängen – och tillika första set – borde alltså gått till Mladenovic.

Tappade allt och förlorade

Något en oförstående och förstummad fransyska också försöker uppmärksamma både domaren och motståndaren på, men till ingen nytta. Istället tappade 27-åringen allt – både fokus och spel – och förlorade istället matchen 5–7, 3–6.

– Alla gör misstag, men jag kan inte förstå hur domaren kunde missa det där, säger Mladenovic efter matchen.

Hon tycker också det var osportsligt av Siegemund att inte ge bort poängen – vilket ofta är brukligt i den här typen av situationer.

– Hade hon gjort det hade hon haft all min respekt och det hade varit supersportsligt. Tyvärr kommer hon spela vidare här i Franska Öppna, medan jag inte kommer göra det, säger Mladenovic.

Foto: Michel Euler / TT NYHETSBYRÅN

”Vissa spelare bryr sig inte om sitt rykte”

Flera tennisprofiler backar upp 27-åringen och stämmer in i – framförallt – kritiken av Siegemund.

”Det där var förskräckligt. På den gamla goda tiden hade vi dömt ut bollen själva, men nuförtiden är det annorlunda. Helt säker på att Siegemund visste att hon inte lyckades ta bollen på första studsen och – voilà – det vände helt på matchen. En skam”, twittrar bland annat Martina Navratilova.

”Du kan inte INTE döma ut det domslutet själv, men å andra sidan, vissa spelare bryr sig inte om sitt rykte i omklädningsrummet”, twittrar den förra dubbelstjärnan Rennae Stubbs.

Trots uttåget ur singelturneringen är alltjämt Mladenovic en av huvudfavoriterna i dubbeln där hon och partnern Timea Babos är andraseedade.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN