AIK Bandy misstänks för svarta löner

Av:

Publicerad:
Foto: Arkivbild: Bildbyrån

Ett bolag kopplat till AIK Bandy misstänks för att betala ut löner svart.

Det avslöjar Bandypuls i sin granskning av klubben.

– De har inte vad jag kan se deklarerat eller redovisat något räkenskapsmaterial, säger konkursförvaltaren till det AIK-kopplade bolaget till Bandypuls.

Under gårdagen presenterade Bandypuls uppgifter om att AIK Bandys väg till elitserien kan ha varit finansierad av ekonomisk brottslighet. Ett bolag kopplat till klubben som försatts i konkurs hade allvarliga brister som ledde till misstankar om bokföringsbrott.

Nu kommer nästa avslöjande från Bandypuls. Skatteverket misstänker att bolaget har betalat ut sina löner svart. Misstankar som den före detta styrelsen tillbakavisar.

– Bolaget har gjort rätt för sig i alla dess delar, skriver Marco Engborg, före detta ordförande i bolaget , i ett mejl till Bandypuls.

Genom att hänvisa till sekretess så uppger Skatteverket att de inte kan berätta vad misstankarna baseras på.

– Det ser ju ut som att det varit en verksamhet i bolaget, men de har inte vad jag kan se deklarerat eller redovisat något räkenskapsmaterial, säger konkursförvaltaren till Bandypuls.

Elitlicensen hotad?

AIK Bandy har som klubb inga kända ekonomiska anmärkningar och fick sin ekonomi granskad av bandyns licensnämnd som beviljade klubben elitlicens till nästa säsong.

Nu vill licensnämndens ordförande Göran Ersmarker gå in och dubbelkolla om AIK har skickat in rätt uppgifter till nämnden och om allt har gått rätt till.

– Men skulle AIK ha haft ett dotterbolag och inte lämnat in uppgifter om det så har det inte varit korrekta uppgifter, säger han till Bandypuls.

Publicerad:

LÄS VIDARE