Publicerad:
Uppdaterad:

Rankad 239 – slog ut tidigare mästaren

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Hugo Gaston i tårar efter sin chockseger i Franska öppna.
Foto: Alessandra Tarantino / TT NYHETSBYRÅN
Hugo Gaston i tårar efter sin chockseger i Franska öppna.

Vinnare av Franska öppna 2015.

Nu blev Stan Wawrinka utslagen av franska sensationen Hugo Gaston efter dramatik.

20-årige Hugo Gaston ger den begränsade publiken på Roland Garros ett hemmahopp. I sextondelsfinalen vann Gaston, 239 på världsrankningen, mot sextondeseedade Stan Wawrinka.

Schweizaren, som vann grand slam-turneringen för fem år sedan, tog nu första set med 6–2. Fransmannen gick vinnande ur de två följande, där han gjorde det efter två och en halv timmes regnuppehåll under det tredje setet. Wawrinka tvingade fram ett femte och avgörande set – men där gick Gaston rent. 3–2 i set till Gaston efter 2–6, 6–3, 6–3, 4–6, 6–0.

”Väldigt tacksam”

På matchbollen som avgjorde blev Wawrinkas retur kort, en häpen Gaston tog sig för ansiktet, tittade upp mot läktaren och tog ett rejält grepp om tröjan för att försöka hålla tillbaka jublet.

– Jag försökte spela mitt spel, jag visste inte att jag kunde göra det – förrän jag vann. Jag är väldigt tacksam för stödet, säger Gaston i segerintervjun på banan.

Världstrean väntar

Gaston är den lägst rankade att vara framme i åttondelsfinal på Franska öppna sedan 2002. Då gick Arnauld Di Pasquale, rankad 283 vid tillfället, till åttondel där han åkte ut mot Marat Safin.

I den stundande åttondelsfinalen ska Gaston möta världstrean Dominic Thiem, österrikaren som vann den senaste grand slam-turneringen US Open i september.

– Det blir en galen upplevelse, säger Gaston.

Foto: Alessandra Tarantino / TT NYHETSBYRÅN
Stan Wawrinka.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN