Svenskarna ute ur US Open

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Mikael Ymer i Davis Cup-kvalet i mars i år. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT
Mikael Ymer i Davis Cup-kvalet i mars i år. Arkivbild.

Det blev inget lyckat US Open för de blågula hoppen Mikael Ymer och Rebecca Peterson.

De båda svenskarna åkte ut ur grand slam-turneringen redan i första omgången, utan att vinna ett enda set.

Mikael Ymer var först ut av svenskduon när han på bana 12 i Flushing Meadows ställdes mot Filip Krajinovic från Serbien.

Men bara drygt två timmar senare var äventyret över för den 21-årige svensken.

Ymer fick kämpa redan från start mot 26-seedade Krajinovic. Men efter att ha förlorat det första setet klart, med 2–6, tog han kommandot i det andra. Några serveess tog upp honom i en 5–2-ledning, men serben gav inte upp och lyckades ordna ett tiebreak, där han inte visade någon pardon och vann med 7–3.

Ymer, som förutom sina nio ess, hade problem med förstaserven under matchen, orkade sedan inte resa sig. 2 timmar och 15 minuter efter matchens första boll stod Krajinovic som segrare via 6–2, 7–6, 6–3.

Han får därmed möta amerikanen Marcos Giron i andra omgången.

Samtidigt som matchbollen slogs in i Ymers match höll Rebecca Peterson jämna steg med belgiskan Kirsten Flipkens någon bana bort.

De två spelarna följdes åt under första set. Peterson, som för första gången i sin karriär var seedad i en grand slam-turnering, lyckades bryta belgiskans serve, men Flipkens bröt direkt tillbaka och första set gick till ett tiebreak där Flipkens var numret större.

Andra set fortsatte där det första slutade, jämnt men med en liten fördel för belgiskan. Peterson fick ett tidigt servegenombrott mot sig och tvingades jaga för att inte förlora matchen. Till slut gick det inte längre och Flipkens vann med 7–6, 6–4.

Publicerad: