Djokovic smittad efter sin turnering

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Darko Vojinovic / TT

Turneringen han arrangerade kritiserades.

Nu har världsettan Novak Djokovic testat positivt för coronaviruset.

Huvudpersonen bakom de kritiserade tennisturneringarna i Serbien och Kroatien, Novak Djokovic, har smittats av coronaviruset. Stjärnan är den fjärde spelaren som testat positivt efter turneringarna, sedan tidigare hade bulgaren Grigor Dimitrov, kroaten Borna Coric och serben Viktor Troicki gjort det.

– När vi anlände i Belgrad testade vi oss. Mitt var positivt, precis som Jelenas (Novaks fru), medan våra barns tester var negativa, säger Novak Djokovic i ett uttalande.

– Allt vi har gjort den senaste månaden har varit med ärligt uppsåt och goda intentioner. Vår turnering var tänkt att förena och dela ett budskap om solidaritet och medkänsla i hela regionen. Vi arrangerade turneringen nu när viruset har försvagats, och vi trodde att villkoren för att vara arrangör hade uppfyllts. Tyvärr är viruset fortfarande närvarande, och det är en ny verklighet som vi fortfarande lär oss att hantera och leva med, säger han.

33-åringen ska nu sitta i karantän i fjorton dagar, och ska testa sig på nytt om fem dagar.

Turneringarna – där finalen ställdes in när Dimitrov bekräftades smittad – bestod av uppvisningsmatcher inför tusentals åskådare.

”Böner till alla spelare som har fått covid-19. Skriv inte mig om något ansvarslöst jag har gjort – för det här tar priset”, twittrar australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios och delar ett videoklipp från en fest Djokovic närvarade vid i samband med turneringarna.

Foto: Zvonko Kucelin / TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN