Tävlingar inställda för Stina Nilsson

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Stina Nilsson chockade skidvärlden när hon i våras bestämde sig för att börja med skidskytte.

Hon debuterade i helgen och planen var att åka på fler tävlingar i Sverige.

Men nu ställs alla nationella skidskyttetävlingar in, fram tills 14 december.

I helgen tävlade Stina Nilsson för första gången i skidskytte, i Idre. Hon slutade 11:a i sprinten och på plats 27 i distansloppet, efter tio bom.

Nästa tävling Nilsson planerade att delta i skulle vara den första helgen i december, i Östersund. Men på grund av coronapandemin har Svenska skidskytteförbundet tagit beslutet att ställa in alla nationella tävlingar fram tills den 14 december.

– Det är väldigt tråkigt, men alla är med på banan. Det är som det är och vi måste anpassa oss. Det är en speciell situation och det går inte att planera, säger Nilssons tränare Jean-Marc Chabloz.

IBU-cupen framflyttad

Världscupen inleds nästa helg, i Kontiolahti, men Nilsson är inte uttagen. Istället skulle hon sannolikt påbörjat sitt internationella tävlande i IBU-cupen, som är nivån under världscupen. Men även den har påverkats av coronapandemin och startar inte förrän efter nyår.

Det innebär att Nilsson inte kommer ha några tillfällen att tävla på nästan fyra veckor.

– Vi fortsätter köra på och träna som vanligt. Vi siktar mot internationella tävlingar i januari och sen kanske det kommer något efter 14 december så man hinner några tävlingar då. Detta är tråkigt men det är ingen katastrof, vi kan fortsätta köra hårda träningspass, säger Chabloz.

Skidskytteförbundet har meddelat att det kommer besked kring hur det blir fortsättningsvis, senast den 10 december.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN