Kylie Jenner: Brukade flyga med samma pilot

Nya uppgifter om helikoptern och kraschen – försökte stiga före olyckan

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Piloten försökte få helikoptern att stiga före olyckan utanför Los Angeles där nio personer dog.

Det uppger de nationella utredarna efter att farkosten, av modellen Sikorsky S-76, kraschat in i en bergssida.

En helikopter som även nyttjades flitigt av andra kändisar i Los Angeles.

Basketstjärnan Kobe Bryant och hans 13-åriga dotter Gianna var bland de nio personer som dog i söndagens olycka i Los Angeles. Helikoptern de färdades i bar basketstjärnans personliga logga men ägdes egentligen av företaget Island Express Helicopters.

Bland de som nyttjade helikoptern fanns, förutom Bryant, också dokusåpastjärnan Kylie Jenner, dotter till idrottslegendaren Caitlyn Jenner som under namnet Bruce tog OS-guld i mångkamp i Montreal 1976.

”Jag kan fortfarande inte tro att det är sant. Det där var samma helikopter som jag brukade flyga i då och då med samma pilot, Ara. Han var en så trevlig herre. Ta hand om era nära och kära”, skriver Kylie Jenner på Instagram.

Foto: Matt Hartman / TT
Foto: Mark J. Terrill / TT

Användes vid födelsedagsfest

Senast Kylie Jenner hyrde helikoptern var i samband med en födelsedagsfest för hennes treåriga brorsdotter i november förra året, skriver TMZ. Även då ska piloten Ara Zobayan ha styrt farkosten.

Enligt Los Angeles Times flög Zobayan på söndagen trots den tjocka dimma som låg över Los Angeles. Kort före kraschen in i en bergssida ska piloten, enligt de nationella utredarna, också ha försökt påbörja en kraftig stigning med helikoptern.

Utredningen av olycksorsaken fortsätter nu samtidigt som räddningspersonal städar upp bråten från helikoptern som i samband med kraschen spreds över en stor yta.

Foto: Andy Kropa / TT
Kylie Jenner.
Publicerad:

LÄS VIDARE