Ymer vidare till andra omgången i Stockholm Open

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Sverigeettan och hemmahoppet Mikael Ymer är vidare till andra omgången i Stockholm Open.

Han besegrade den 64-rankade portugisen Joao Sousa i två raka set, 7–5, 6–4.

Förra året klev Mikael Ymer in i ATP-turneringen Stockholm Open som 289-rankad och åkte ut direkt i två raka set.

Det har hänt en del sedan dess.

Ymer har som första svenska herrspelaren sedan Robin Söderling 2012 tagit sig in på topp 100-listan i världen och är nu rankad 75:a. Dessutom kommer han till Stockholm Open med en strålande form och tolv raka matchsegrar i bagaget, varav två innebar turneringssegrar på challengertouren, nivån under ATP.

Och i Kungliga tennishallen visade Mikael Ymer upp en fortsatt god form.

Jämnt första

Första set blev jämnt och han och portugisen Joao Sousa, som en gång varit topp 30 i världen, följdes åt. Sousa servade för setet vid 5–4 – men Ymer bröt tillbaka serven och släppte därefter aldrig första set som han vann med 7–5.

Svensken bjöd på starkt backhandspel och härliga attacker som fick i gång hemmapubliken ordentligt – även om det inte var särskilt välfyllt i Kungliga så hördes de som var där.

Andra set blev också jämnt, men känslan var ändå att den svenske 21-åringen hade kontrollen – medan Sousa såg alltmer frustrerad ut, sträckte ut armarna i uppgivenhet och sparkade en höjdare med tennisbollen vid ett tillfälle.

Möter tysk

Mikael Ymer kunde vid 5–3 serva hem setet – men då vaknade portugisen till, bröt serven och höll liv i matchen. Men inte särskilt länge till. Ymer stod för ett starkt servegenombrott och kunde ta hem setet med 6–4.

Ymer har totalt tagit fyra titlar på challengertouren, samtliga i år, men jagar fortfarande sin första på ATP-touren. Kan den komma i Kungliga?

I andra omgången väntar tysken Cedrik-Marcel Stebe, rankad 213 i världen.

Publicerad:

LÄS VIDARE