Ericsson kraschade: ”Vet inte vad som hände”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Ericsson drömde om en seger i Indy 500.

Den drömmen gick i kras på det 25:e av de 200 varven.

– Det känns oerhört hårt, säger han.

Svensken låg med i täten av klassikern Indy 500 och bilen tycktes fungera riktigt bra. Han hade tagit sig upp till plats åtta och hade stora förhoppningar om att kunna avancera ännu mer. Då hände det som inte fick hända.

Svensken tappade bakändan på bilen, gick i muren och höger bakhjul började brinna.

Lågorna slog ur bilen samtidigt som Ericsson klättrade ur den.

– Det kändes så bra, men plötsligt tappade jag bakändan. Jag måste analysera det och se vad det var som hände, säger Ericsson till NBC.

Ännu en krasch

– Det kändes väldigt bra där ute. Detta var verkligen en överraskning. Jag lyckades nästan ta in den igen. Detta är oerhört synd, speciellt när du har en så bra bil, det kändes som om vi hade kunnat vara med och slåss om segern. Det är en enorm besvikelse.

Även halvsvenske Oliver Askew kraschade illa efter ungefär halva loppet, han tappade kontrollen över bilen och slog in i säkerhetsbarriären. Han fick hjälp ur bilen och fördes till det medicinska centret.

– Jag tappade luften en stund, men i övrigt är jag okej, hälsar Askew via NBC.

Andra segern för Takuma Sato

Totalt åtta förare bröt det händelserika loppet på över 500 miles, lite mer än 80 mil, och i täten blev det en tuff kamp mellan två mycket rutinerade förare. Den före detta F1-föraren Takuma Sato, 43, som vann Indy 500 år 2017 och Scott Dixon, 40, som vunnit fem mästartitlar i IndyCar och en seger Indy 500 (2008). Dixon hade ledningen, men Sato gjorde en perfekt omkörning i kurva ett och tog över ledning. Dixon jagade honom varv efter varv, till dess att Satos teamkollega Spencer Pigot kraschade rejält ett par varv från mål.

Det gjorde att tävlingen avslutade bakom säkerhetsbilen och japanen Sato tog sin sjätte seger i IndyCar, hans andra i Indy 500. För Scott Dixon betyder detta att han utökar sin ledning i mästerskapt. Graham Rahal slutade trea.

– Herregud, vi hade fältets bästa bil, men det var tufft, säger Takuma Sato till NBC efter loppet och han tackade bland annat teamägaren och talkshowvärden David Letterman.

– Det var ett oerhört jobb av hela teamet

Rosenqvist avancerade

Felix Rosenqvist hade en tung kväll i Indianapolis. Han hade problem med inställningarna på bilen och även om han hade ledningen i ett par varv tillbringade han stora delar av loppet långt ner i fältet. Till slut körde han in på plats tolv vilket gör att han avancerar till plats 10 i mästerskapet. Ericsson faller däremot ner till plats tolv i sammandraget.

– Vi kom i mål två platser bättre än vi startade, men jag tror ärligt talat att det fanns mer i bilen idag, säger Felix Rosenqvist.

– Jag lär mig fortfarande det här med ovalracing; det är den stora akilleshälen just nu. En 12:e plats är ingenting att jubla över, men det är ändå ett stabilt resultat. Vi tog oss igenom racet och det är bara att komma tillbaka starkare nästa år.

IndyCar fortsätter nu till St Louis för två lopp i kommande helg.

Publicerad:

LÄS VIDARE