SOK: Vi måste ha råd med det

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett OS kostar 90 miljoner kronor för SOK.

Nu tvingas man satsa delar av det på nytt.

Verksamhetschefen Peter Reinebo hoppas på hjälp från regeringen och lovar ett fortsatt fullt ekonomiskt stöd till de aktiva fram till OS.

SOK:s stödprogram Topp och Talang är skräddarsytt för aktiva som de bedömer har OS-medaljpotential. För många idrottare med små medel är stödet avgörandet.

Sista året inför ett OS blir stödet större och när OS i Tokyo nu skjuts på framtiden betyder det många extra utgifter för SOK, både gällande stödet och annat.

Men stödprogrammet fortsätter utan ändringar, enligt verksamhetschefen Peter Reinebo som påpekar att idrottare ändå kan komma att påverkas.

”Kan indirekt påverkas”

– De aktiva som vi har i våra stödprogram kan vi lova att de kommer få fullt stöd enda fram till os. Sen kan jag tänka att en del landslag indirekt påverkas. På vilket sätt och hur mycket, det är svårt för mig att svara på. Det ska vi undersöka.

Reinebo menar att SOK måste ha råd att stötta de aktiva så att de får bra förutsättningar i sina förberedelser det kommande året.

– Vi kommer att få en fördyring men den ska vi hantera. Vi har goda partners och kommer ta upp diskussionen med RF och regeringen och se vad de kan hjälpa oss med.

”Regeringen har viktigare frågor”

Ett OS kostar 90 miljoner för SOK att delta i, uppskattar Reinebo, och de kommande dagarna ska kommittén se över hur stor del av de pengarna som de måste satsa igen.

Vad kan regeringen hjälpa till med?

– Jag tror först och främst att det viktigaste är att vi kan känna deras stöd i att ha de bästa förberedelserna inför OS. Jag ser inte att någon faktiskt utfästelse från regeringen är något vi vill be om. Regeringen har viktigare frågor att fokusera på och vi ska fokusera på att hitta bra lösningar för de aktiva de närmsta månaderna. Men den goda dialogen vi har tror jag att vi kan komma igen lite senare när vi har all fakta.

Publicerad:

LÄS VIDARE