EM-brons och OS-biljett till Sverige

av

Foto: BILDBYRÅN
Ludwig Svennerstål var felfri i avslutande hoppningen.

Det blev dubbel lycka för det svenska fälttävlanlandslaget på EM i Luhmühlen.

Förutom ett EM-brons klarade man även av att säkra en plats till OS i Tokyo nästa år.

– Nu gäller det att förbättra oss några snäpp så vi kan vara med och slåss om medaljerna i Tokyo, säger Ludwig Svennerstål i SVT.

Inför den avgörande hoppningen på EM i tyska Luhmühlen hade det svenska fälttävlanslandslaget en femteplats efter dressyren och terrängritten. En pallplats var inom räckhåll men framför allt en plats till OS i Tokyo nästa år.

Och det svenska laget fick jubla två gånger om. Först stod det klart att en OS-plats var säkrad och när Frankrikes Thibaut Vallette rev stod det klart att Frankrike tappade bronsplatsen till det svenska laget.

– Det känns super. Det var väl det vi var här för att göra. Nu gäller det att förbättra oss några snäpp så vi kan vara med och slåss om medaljerna i Tokyo, säger Ludwig Svennerstål i SVT.

Svennerstål var sist ut för Sverige och svarade för en felfri runda på hästen El Kazir.

– Hästen var jättebra, han kändes verkligen super. Hästarna kommer ut som nya hästar i dag, tack vare alla människor runt omkring som hjälper till, säger Svennerstål.

Även Louise Romeike red felfritt med hästen Waikiki. Både Romeike och Svennerstål var även felfria under lördagens terrängritt.

ARTIKELN HANDLAR OM