Djokovic turnering inställd efter två bekräftade coronafall

Av:

Publicerad:
Foto: Darko Vojinovic / TT

Världsettan Novak Djokovic anordnade en tennisturnering för att spelarna skulle komma i matchform.

Matcherna spelades inför storpublik i helgen i Zadar, Kroatien

Nu har två spelare testats positivt och arrangemanget kritiseras hårt.

Några av världens bästa tennisspelare har deltagit i Adria Tour som arrangeras av bland andra världsettan Novak Djokovic. Turneringen har spelats i både Serbien och Kroatien och skulle vara ett sätt för delar av världseliten att hålla igång när ATP-touren nu är inställd till följd av coronapandemin.

Grigor Dimitrov som är rankad 19 i världen testades positivt för covid-19 under söndagen och nu har nästa spelare insjuknat.

En dag tidigare spelade Dimitrov match mot kroaten Borna Coric som nu bekräftar att även han smittats av viruset, det skriver Coric på sitt instagramkonto. Coric varnar alla som varit i kontakt med honom och uppmanar alla att testa sig.

Spelarna har i samband med matcherna varit i närkontakt med varandra då de kramats och gjort high-fives. De har också umgåtts utanför matcherna och bland annat spelat basket och fotboll tillsammans. Dessutom festade flera spelare på en nattklubb i Belgrad utan några som helst tecken på social distansering. På nattklubben sågs den nu smittade Grigor Dimitrov tillsammans med världsettan Djokovic och flera andra spelare.

Foto: Rebecca Blackwell / TT

Arrangemanget har kritiserats sedan starten då matcherna spelats inför storpublik.

– Det är vad som händer när man struntar i alla protokoll. Ett träskalligt beslut, skrev tennisprofilen Nicholas Kyrgios på sin Twitter. Kyrgios är rankad 40 i världen.

Det var tänkt att Djokovic skulle spela final mot Andrey Rublev i Zadar, Kroatien. Men finalen ställdes in efter att Grigor Dimitrov testats positivt.

Publicerad:

LÄS VIDARE