Ex-chefens kritik mot familjen Schumacher

Av:

Publicerad:

Michael Schumachers hälsotillstånd är en välborgad hemlighet.

Nu kritseras familjens hantering av F1-ikonens tidigare teamchef Nick Fry.

”Jag tycker det är synd”, skriver han i en ny bok, enligt Daily Mail.

När Le Parisien rapporterade att Michael Schumacher, i största hemlighet, flyttats till Georges-Pompidou-sjukhuset i Paris för att testa en experimentell stamcellsbehandling var det den första rapporten kring Michael Schumachers hälsa på flera år.

Efter beskedet att ”Schumi” vaknat ur koman efter skidolyckan har familjen lagt locket på helt kring hur 50-åringen mår och hur behandlingarna man gjort har gått.

Ett beslut som nu får kritik av Nick Fry som var Team Manager för Mercedes när Schumacher avslutade karriären i teamet under början av 10-talet. I sin ännu outgivna bok, ”Survive. Drive. Win.”, skriver han:

”Corinna (Schumachers fru) och familjen har haft väldigt hård kontroll på informationen om hans tillstånd och behandlingar och det tycker jag är synd. Det finns miljoner människor därute som verkligen bryr sig och tycker om Michael”, skriver han enligt Daily Mail och fortsätter:

”Jag tycker att rapportera hur han mår, oavsett om det är bra eller dåligt – och det kanske är dåligt – är viktigt för folk kan känna med honom för han är inte ensam i det här”.

Michael Schumacher vårdas på Georges-Pompidou-sjukhuset i Paris.
Foto: TT
Michael Schumacher vårdas på Georges-Pompidou-sjukhuset i Paris.

”Hjälpsamt att dela med sig”

Dessutom menar Fry att behandlingen av Schumacher skulle kunna hjälpa andra i samma tragiska sits.

”Han var med om skidolycka vilket tyvärr drabbar flera vanliga människor varje år. Jag är säker på att det finns tekniker och behandlingar som man testat de senaste åren som mycket väl skulle kunna hjälpa andra. Det vore hjälpsamt av hans familj att dela med sig av hur man hanterat den här utmaningen”, skriver han enligt Daily Mail.


PODD: Aftonbladet Daily om Mysteriet Michael Schumacher

Aftonbladet Daily pratar om mysteriet med Michael Schumacher och försöker reda ut vad vi egentligen vet om en av motorsportens största stjärnor någonsin

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN