Bäste målskytten genom tiderna lägger skridskorna på hyllan

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
David Karlsson väljer att avsluta karriären

Med över tusen mål på kontot är David Karlsson den bäste målskytten i svensk bandys historia.

Nu väljer 38-åringen att avsluta karriären efter att ha fört Villa Lidköping till det första SM-guldet någonsin.

– Någonstans har jag slut på saker att bevisa för mig själv, säger han till Bandypuls.

Det var i bortamatchen mot Broberg den 2 november som den magiska gränsen korsades. David Karlsson gjorde mål nummer 1 000 på hörna direkt i den andra halvleken. I den sista grundserieomgången gjorde han mål nummer 562 för sitt Villa Lidköping vilket gjorde honom till klubbens främste målskytt genom tiderna när han klev förbi Villalegendaren Mikael Arvidsson.

Drygt en månad senare gjorde han sitt sista mål, mål nummer 1 046, och precis som det tusende kom även det sista på hörna – i SM-finalen mot Västerås när han gjorde 7–2 i minut 62.

Nu lägger en av svensk bandys största skridskorna på hyllan.

– Visst har jag fått fundera en del, det handlar ju på ett vis om att göra upp med ett helt liv. Det enklaste hade varit att bara fortsätta, att veta exakt vad som väntar och vad som krävs. Och visst var jag lite sugen på att vara med och försvara guldet också, säger David Karlsson till Bandypuls.

– Någonstans har jag slut på saker att bevisa för mig själv, jag kan koka ned det till en okej och i bland ganska bra karriär. Jag kom hit för att hjälpa Villa Lidköping vinna ett guld, mitt jobb här är gjort och nu kan jag sluta på egna villkor.

Bäste målskytten någonsin

Eskilstunasonen inledde elitseriekarriären med tre säsonger i Vetlanda, fortsatte med sju säsonger i Hammarby för att sedan avsluta den med nio raka säsonger i Villa Lidköping.

Säsongen 2015-16 slog David Karlsson Jonas Claessons målrekord i bandyns högsta serie när han i grundseriens sista match gjorde sitt 772:a elitseriemål. Något som gjorde honom till tidernas främsta målskytt i svensk bandy.

Vad som händer efter karriären har han inte beslutat om ännu.

– Jag har inte ens hunnit fundera på hur jag ska förhålla mig till bandyn, jag tror jag får börja med att sitta ned och försöka sammanfatta allt först. Det tar nog en stund, säger David Karlsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE