Kalle Anka och hans vänner kan rädda NBA-slutspelet

Av:

Publicerad:

NEW YORK. Snart får vi se basket igen också.

Tack vare Kalle Anka.

NBA kommer av allt att döma att slutföra hela återstoden av sin säsong på Disney World i Florida.

Foto: John Raoux / TT NYHETSBYRÅN

Det är inte bara NHL som försöker hitta ett hållbart sätt att återuppta sin säsong efter det förödande pandemi-uppehållet. Systerligan NBA befinner sig i samma process – och tycks kommit fram till att man ska liera sig med Kalle Anka, Musse Pigg och Långben. 

Enligt New York Post planerar man att någon gång i sommar samla mellan 16 och 22 lag på Disney World i Florida för ett genomföra ett slutspel av ungefär samma sort som det NHL planerar på två eller flera orter.

– Vi och spelarfacket har haft långtgående samtal med Walt Disney-organisationen om att starta om säsongen i Orlando i slutet av juli, bekräftar NBA:s talesman Mike Bass för tidningen.

Det är förstås inte för möjligheten åka berg- och dalbana eller fotas med Pluto mellan matcherna som LeBron James, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo och de andra ”hoops”-stjärnorna skickas just dit. Det är för att anläggningen ESPN Wide World of Sports Complex är belägen i nöjesparken och rymmer ett flertal basketplaner som anses perfekta för NBA-matcher utan publik.

Med tusen och åter tusen lediga hotellrum vore populära - men just nu övergivna - turistdestinationen Orlando dessutom en lämplig skådeplats i logistiskt avseende. De 22 lagen och deras personal måste kunna bo på hotell som går att isolera från omvärlden och förvandlas till regelrätta ”bubblor”.

”Prioriteringen är och förblir säkerheten”

– Vår främsta prioritering är och förblir säkerheten och hälsan för alla inblandade. Vi samarbetar med myndigheter och hälsoexpertis kring ett omfattande antal riktlinjer som syftar till att skydd och medicinska protokoll är säkrade när vi börjar spela, säger talesmannen Mike Bass.

De 22 NBA-lag som skulle vara aktuella för ett playoff i Florida-solen är de följande:

Milwaukee Bucks, Toronto Raptors, Boston Celtics, Miami Heat, Indiana Pacers, Philadelphia 76ers, Brooklyn Nets, Orlando Magic, Washington Wizards, Charlotte Hornets och Chicago Bulls i öst – samt LA Lakers, LA Clippers, Denver Nuggets, Utah Jazz, Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Dallas Mavericks, Memphis Grizzlies, Portland Trail Blazers, New Orleans Pelicans och Sacramento Kings i väst.

Publicerad:

LÄS VIDARE