Therese Johaugs nya kross i norska premiären

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Therese Johaug vann som väntat överlägset.

Det var över en halv minut ner till Heidi Weng – som ändå hittade glädjeämnen.

– Hon vinner med 38 sekunder och här står jag och är glad för att hon var lite stum när hon kom ikapp mig..., säger Heidi Weng.

Den svenska premiären har avgjorts i Bruksvallarna. Samtidigt har de norska åkarna laddat upp i Beitostölen. I distansloppen på damsidan har det - som väntat - inte funnits någon spänning.

Therese Johaug vann i lördagens klassiska lopp, hon vann även loppet i 10 km i fri stil under söndagen. Under loppet fick Heidi Weng chansen att gå i rygg på Johaug vilket förde henne upp på andra plats.

Heid Weng var enligt resultatlistan 36 sekunder efter. Det var hon nöjd med för när man tävlar mot världens bästa skidåkare får man se de glädjeämnen som finns.

– Jag tror att Therese var lite stum när hon kom ikapp..., säger Weng till NRK.

Det hade hon rätt i.

– Ja, det var rätt observerat. Det är svårt att åka bra, det blir lite blankt i snön. Jag fick inte riktigt grepp på skidorna. Men jag hade krafter på slutet och försökte mig på en liten spurt. Jag tänkte på att att försöka mig på något som jag kan ha med mig nästa helg.

”Ska slå tillbaka”

Trea var framtidslöftet Marie-Helene Fossesholm.

– Det var inte dåligt, men jag saknar lite fart i backarna, säger Marie-Helene Fossesholm som ser fram emot premiären i Ruka.

Therese Johaug ser fram emot att möta de svenska favoriterna, inte minst efter Linn Svahns utspel:

– Vi kan komma dit med sänka skuldror och slå hårt tillbaka, säger Johaug.

Publicerad:

LÄS VIDARE