”Trodde att jag hade blivit blind”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Skidskytten Darja Domratjeva har bland annat fyra OS-guld.
Foto: Cornelius Poppe / TT NYHETSBYRÅN
Skidskytten Darja Domratjeva har bland annat fyra OS-guld.

Nikita Domratjev, bror till OS-stjärnan Darja Domratjeva, var på väg till sin mamma i Minsk.

Då anklagades han för att ha demonstrerat och misshandlades av belarusisk polis, skriver journalisten Hanna Ljubakova på Twitter.

Det är dramatiska bilder som visar Nikita Domratjev bli slagen av polis i Belarus huvudstad Minsk. Journalisten Hanna Ljubakova har även publicerat klipp som visar en blodig Domratjev bli ivägsläpad.

I en intervju med tut.by som norska VG hänvisar till berättar Nikita Domratjev att han blev bortsläpad till en minibuss.

– Jag kunde inte se någonting på grund av allt blod i ansiktet. Vid ett tillfälle trodde jag att jag hade blivit blind och bad om att få ringa en ambulans. Men de sa att det inte behövdes då det fanns läkare på polisstationen, säger han.

”Försökte vända”

Nikita Domratjev anklagades för att ha deltagit i en stor demonstration under söndagen.

– Jag var ute och cyklade och skulle besöka min mor. Då kom jag till en bro och såg folk i olivfärgade uniformer komma skrikandes mot mig. Jag blev rädd och försökte vända. Men då kom ett annat gäng och dessa var klädda i svart, säger han.

Skidskytte-ikon

Nikitas syster, skidskytten Darja Domratjeva, är en av de mest framgångsrika belarusiska idrottarna med bland annat fyra OS-guld och mängder av VM-medaljer.

Hon har tidigare varit kritisk till det våld som har mött människor som har demonstrerat mot president Aleksandr Lukasjenko sedan augusti.

– Jag frågar den som ger order till Omon-styrkorna. STOPPA våldet. Ni kan inte tillåta denna terror på gatorna. Alla konflikter kan lösas fredligt, har hon skrivit på Instagram.

Publicerad:

LÄS VIDARE