NBA-spelaren blev våldtagen som barn

Berättar om känslosamma bakgrunden till frisyren

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Lonnie Walker berättar om sin barndom där han blev våldtagen och trakasserad.
Foto: Rick Scuteri / TT NYHETSBYRÅN
Lonnie Walker berättar om sin barndom där han blev våldtagen och trakasserad.

Lonnie Walker använde sin frisyr som ett skydd mot minnena från en barndom där han blev våldtagen och sexuellt trakasserad.

Nu har NBA-spelaren klippt sig och öppnar upp sig om sitt förflutna.

Lonnie Walker har haft en av de mest omtalade frisyrerna i NBA. Men för 21-åringen – till vardags i San Antonio Spurs – har det varit mer än bara en frisyr.

I ett känslosamt inlägg på Instagram berättar Walker att han i 11-årsåldern blev våldtagen, misshandlad och sexuellt trakasserad. Efter det började Walker låta sitt hår växa i vad han beskriver som ett sorts skydd.

”Jag vande mig till och med för i den åldern vet du inte vad som är vad. Jag var ett godtroget, nyfiket barn som inte visste vad den riktiga världen var. Jag tänkte att mitt hår var något som jag kunde kontrollera. Mitt hår var något jag kunde skapa och som var mitt. Det gav mig självförtroende”, skriver han på Instagram.

”In med det nya”

Under våren har Walkers historia gjort sig påmind och ”mentala demoner” uppenbarade sig. Men han berättar att han har hittat inre frid och glädje.

Och nu har han klippt sig.

”För mig var det mer än att bara klippa håret. Mitt hår var en mask där jag gömde min osäkerhet som jag kände att världen inte var redo för. Men nu är det ut med det gamla och in med det nya”, skriver han.

Publicerad:

LÄS VIDARE