”De flesta blev nog väldigt chockade…”

Svenska politikern sjöng (!) på scenen

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

LAUSANNE. I Sveriges sista chans att övertyga juryn stals showen av Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholm (M).

Hon tog ton – och sjöng ABBA.

– De flesta blev nog väldigt chockade, säger hon till Sportbladet.

De kritiska timmarna närmar sig.

Klockan 16.00 börjar juryn rösta och vid 18-tiden kommer ett besked om vem som får arrangera vinter-OS 2026.

Sverige höll under eftermiddagen ett sista anförande inför IOK:s jury. En sista chans att övertyga dem att välja Sveriges bud före Italiens.

Då kom en oväntad ”kupp”.

”Behövde sticka ut”

Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholm (M), tog nämligen ton och sjöng ABBA-klassikern ”Dancing Queen” så det dånade i högtalarsystemet.

– Jag tänkte att jag skulle bjuda på det nu när det är så viktigt att vi tar hem det här. Vi behövde sticka ut och då tänkte jag: ”Varför inte sjunga lite ABBA för att verkligen visa hur passionerade vi är, säger hon efteråt.

Var det planerat?

– Vi hade tänkte sjunga lite snuttar. Det bestämdes sedan ett par dagar tillbaka, men det var inte alla som visste om det här. Bara en liten krets kände till det så de flesta i den svenska delegationen blev nog väldigt chockade. De undrade nog: ”Hur länge kommer hon sjunga?”, säger König Jerlmyr.

”Fick mycket stöd”

Hennes sång orsakade ett stort sorl i medierummet där världens samlade presskår sitter och det verkar råda delade meningar om huruvida det gick hem eller inte.

Men från svensk-håll var det i alla fall uppskattat.

– Jag fick mycket stöd efteråt, berättar König Jerlmyr.

Hjälper din sånginsats Sveriges chanser att få OS tror du?

– Det återstår att se. Jag tycker vi hade en väldigt stark presentation. Vi har ett bra bud helt enkelt och nu är det upp till IOK:s jury att bestämma.

LÄS VIDARE

Publicerad: