”Du kan inte dansa på bord och tjäna snabba pengar”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Han väljer att stå över US Open.

Och riktar ny kritik mot världsettan Novak Djokovic.

– Du kan inte dansa på bord och tjäna snabba pengar, säger Nick Kyrgios.

Australiensiske skandalomsusade Nick Kyrgios meddelar att han inte ska åka till New York för att spela den första grand slam-turneringen sedan all tennis sköts upp eller ställdes in. Anledningen är coronapandemin.

– Nu tar vi ett andetag och kommer ihåg vad som är viktigt, nämligen hälsan och samhällets säkerhet. Vi kan återuppbygga vår sport och ekonomi, men vi kan inte få tillbaka personer som gått bort, säger Nick Kyrgios i ett publicerat videoklipp och fortsätter.

– Jag kommer inte spela US Open, det är jobbigt. Men jag står över för mänskligheten, för mina australiensare, för de hundratusentals amerikaner som gått bort i coronaviruset och för alla er.

Foto: Lee Jin-man / TT

Kritik

Kyrgios har tidigare sågat världsettan Novak Djokovic för den icke säkerhetsställda tennisturnering han arrangerade tidigare i somras. Med publik, där spelare festade på kvällarna och kramades. Efter turneringen testade Djokovic positivt för coronaviruset, och nu svingar Kyrgios mot serben igen.

– Tennisspelare måste se efter varandras intressen, och samarbeta. Du kan inte dansa på bord och tjäna snabba pengar genom att arrangera en turnering. Det är bara egoistiskt, säger Kyrgios.

US Open inleds 31 augusti.

Foto: Zvonko Kucelin / TT
Djokovic turnering fick mycket kritik då den saknade restriktioner för att förhindra smittspridning
Publicerad:

LÄS VIDARE