Schalke-talangen tränade i rivalens tröja

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Rabbi Matondo. Arkivbild.
Foto: Martin MeissnerAP/TT
Rabbi Matondo. Arkivbild.

Schalkes 19-åriga mittfältare Rabbi Matondo har hamnat i onåd med lagets supportrar efter en bild där han tränar i en Borussia Dortmund-tröja på ett gym i Cardiff.

”På telefon har jag varit väldigt tydlig med Rabbi Matondo vad jag tycker om en så illa genomtänkt handling”, säger Schalkes sportchef Jochen Schneider till AFP.

”Han är bara 19 år gammal, men det här borde ändå inte ha hänt”, fortsätter han.

Foto: Privat
Matondos bild som han senare tog bort.

Är lokalrivaler

På ryggen på Dortmund-tröjan hade walesaren Matondo sin vän Jadon Sanchos namn, som han spelade tillsammans med i Manchester Citys akademilag. Bilden togs senare bort.

Det skiljer bara tre mil mellan de båda industristäderna Dortmund och Gelsenkirchen, där Schalke kommer ifrån, och rivaliteten mellan lagen går långt tillbaka.

”Jag var naiv och satte på mig tröjan för ett privat träningspass”, skriver Rabbi Matondo på Twitter enligt Dagens Nyheter och tillägger att det var den engelske Dortmundstjärnan Jadon Snacho som givit honom tröjan.

”Jag tänkte inte på konsekvenserna eller hur upprörda folk skulle bli. Det finns inga ursäkter för hur omogen jag var. Jag skulle vilja be om ursäkt till alla som irriterats över eller förolämpats av mitt beteende.”

Publicerad:

LÄS VIDARE