Ymer vidare i Australian Open

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Mikael Ymer på väg mot vinst mot Yasutaka Uchiyama.
Foto: Martin Yngve/TT
Mikael Ymer på väg mot vinst mot Yasutaka Uchiyama.

Mikael Ymer utklassade japanen Yasutaka Uchiyama i första omgången i Australian Open.

– Det är kul att jag kom in och kul att jag tog vara på mina chanser, säger Ymer.

Segern betyder att han har säkrat minst säkrat minst 843 000 kronor.

Det blev tredje gången gillt för de svenska tennisspelarna i Australian Open. Efter Johanna Larsson och Rebecca Petersons förluster i första omgången kunde Mikael Ymer ta en efterlängtad blågul seger. Till slut blev det klara 6–4, 6–1, 6–2 mot japanen Uchiyama efter blott två timmars spel.

– Jag tycker att jag låg på och lät inte honom komma in i matchen. Jag servade bort honom och höll mig väldigt lugn och koncentrerad. Jag tror att han kände att jag hade ett väldigt tryck mot honom hela tiden. Jag var lite offensivare, lite snabbare, lite stadigare, säger Ymer.

Den stora skillnaden mellan spelarna på bana 11 var stabiliteten. Ymer missade få lägen, och blev allt starkare ju längre matchen höll på.

– Ja, han missade betydligt mer. Jag tror jag var lite stadigare i dag än tidigare (i grand slam) och jag tror att man såg att jag har ett par matcher i mig nu.

Finns tid i femsetare

Trots att Ymer aldrig släppte sin egen serve är han inte helt nöjd med sin insats, och tycker själv att Uchiyama var den bättre spelaren inledningsvis.

– Det kändes som att jag hade noll träff på bollen, men det är det som är skönt med femsetare – att man kan vara lugn och har tid, även om man skulle tappa ett set och inte känner sig bra där ute så finns det alltid tid att jobba sig in i matchen igen. Och jag tror att jag kom åt honom och han kände att det är en grand slam och det tror jag sänkte hans nivå lite.

Australian Open har höjt prispengarna rejält i år och vinsten betyder att Ymer säkrat minst 843 000 kronor. Skulle han skrälla mot 16-seedade ryssen Karen Chatjanov i andra omgången lämnar svensken Melbourne med minst 1,2 miljoner kronor.

Brorsans förre tränare

Chatjanov tränas sedan i december av svenske Fredrik Rosengren – före detta svensk förbundskapten och Mikael Ymers storebror Elias förre tränare.

– Jag har redan pratat lite med Elias om det, direkt efter matchen. Jag kollar aldrig på lottningen så de säger bara till mig vem jag möter i nästa omgång. Så Elias har sagt lite men jag ska prata mer med honom, säger Ymer med ett skratt.

Fram till den matchen, som spelas på torsdag, blir det mest tv-serier på rummet.

– Man hinner gå på stan och jag har all tid i världen, men i mitt huvud hinner jag inte. Jag bollar och sen går jag till mitt rum och vill inte prata med någon och kolla lite på tv-serier och vill bara vara i mitt eget huvud.

Publicerad:

LÄS VIDARE